Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Änglamakerskan

Kategori: Deckare

Författare: Camilla Läckberg.

Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från den lilla ön Valö utanför Fjällbacka. Påsklunchen är halväten, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta.

På Valö driver faldern i familjen med mycket fast hand en internatskola för överklasspojkar. De flesta av dem är hemma på påsklov, men fem är kvar på ön. De var givetvis inte inbjudna till familjen påsklunch, så de var ute och fiskade makrill hela påskafton istället...

Många år senare återkommer Ebba, tillsammans med sin man Mårten, till Valö. De har bestämt sig för tt renovera den gamla barnkolonin och öppna ett bed & breakfast. De hinner dock inte vara där många dagar innan någon försöker bränna ner huset, när Ebba och Mårten ligger och sover där inne...

Vem är det som försöker bränna ner den gamla barnkolonin, och är det Ebbas återkomst som har väckt gamla minnen till liv..? Har händelserna i det förflutna någonting att göra med det som händer i nutid?

Änglamakerskan (inbunden)

Som vanligt skriver Läckberg medryckande och fängslande; jag vill bara läsa vidare, och veta hur allt hänger ihop! Jag gillar särskilt mycket hennes sätt att väva ihop händelser ur det förflutna med händelser i nutid; något hon gör oerhört bra! Jag tror att jag utan vidare kan säga att detta är Läckbergs bästa bok hittills!