Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Fortfarande Alice

Kategori: Biografi

Författare: Lisa Genova.

Alice Howland är 50 år och professor i psykologi samt lingvistik på Harvard. Hon är känd för sitt extraordinära minne, så därför är det ingen som märker när hon (precis som alla andra) börjar tappa ord eller glömma namn ibland. Ingen utom hon själv; Alice inser att detta inte är normalt och bokar, efter att ha dragit ut på det ett tag, en tid hos sin husläkare. Husläkaren vet inte riktigt vad det kan röra sig om, så Alice ber att få komma till en neurolog. Där får hon efter bara två träffar diagnosen tidig Alzheimers sjukdom.

Hur ska Alice kunne berätta för sin man, sina barn och alla sina kollegor på Harvard att hon sakta men säkert kommer att förlora sitt intellekt, allt som är hon??
Kommer hon att förstå när det är dags att sluta att arbeta? Hon älskar sitt arbete, och definierar sig till stor del genom det. Därför vill hon givetvis kunna arbeta så länge som möjligt, men inte för länge; hon vill inte börja missköta sig, och bli till åtlöje på universitetet!

Fortfarande Alice (pocket)


Fortfarande Alice
är en fantastisk bok, som beskriver hur det är att insjukna i Alzheimers sjukdom, och som på ett fantastiskt sätt beskriver den successiva förändring den Alzheimerssjuka upplever. Den beskriver även olika sätt som anhöriga kan reagera och hantera sjukdomen på, och visar att här finns inget rätt eller fel; här handlar det bara om att överleva...

Jag kan verkligen varmt rekommendera boken till alla som på något sätt kommer i kontakt med demenssjuka människor, och alla som är intresserade av hur det mänskliga psyket fungerar!!!