Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Vyssan lull

Kategori: Deckare

Författare: Carin Gerhardsen.

Vyssan lull är del tre i Hammarbyserien och handlar om skuld, och hur den påverkar människor även efter att de är borta. De två tidigare böckerna i serien är Pepparkakshuset och Mamma, pappa, barn.

Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet. Man hittar inga spår av gärningsmannen och frågorna blir bara fler. Varför lever barnens svenske far isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden? Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?

Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.

Kriminalkommisarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en stroke, Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på den an som våldtagit henne och kollegan Einar Eriksson är försvunnen och har inte dykt upp på jobbet.

Sjöberg själv är splittrad och bestämmer sig till slut för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mamma vägrat tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott varit död.

Vyssan lull (pocket)

För varje bok lär man känna författarens sätt att skriva, och jag gillar Carin Gerhardsen alltmer! Mordgåtorna i sig är fristående; Sjöbergs gäng är utomordentligt duktiga poliser, som givetvis klarar upp varenda gåta som hamnar på deras bord. Privat, däremot, får man lära känna dem alltmer för varje bok, och mysterierna tätnar...