Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Kvällsfys

Kategori: Naturen


Har haft en seeeeg dag, med ont i ben/höfter/rumpa efter gårdagens HIIT/Tabata på 24fitclub, MEN jag hade bestämt mig för att köra intervaller följt av en powerwalk, så det blev det också, även om det tog till kvällen innan jag tog mig ut!

Seghet och träningsvärk fördrivs bäst med mer och längre träning, eller hur?!

Jag kan inte direkt klaga över min träningsmiljö...














Har en inte gått tills fötterna blöder så räknas det inte, eller..?!

Att våga följa sitt hjärta...

Kategori: Projekt livsstil



Här kommer det igen; kliv ur din bekvämlighetszon och GÖR de där sakerna som kan tyckas onödiga, läskiga eller helt och hållet omöjliga - Det kommer att ta dig till nya höjder och ge ditt liv en extra dimension!



TBT

Kategori: Eftertanke

Det är ju torsdag, så jag tar väl en tripp längs memory lane...


Det är ganska exakt ett år, och en hel livstid mellan de här två bilderna. Lite har allt hänt, såväl på utsidan som på insidan! Jag anser mig numera frisk från tre (!) kroniska sjukdomar och min trasiga rygg är såååå mycket bättre att jag själv valt att skjuta upp den planerade steloperationen till en tidpunkt som passar mig bättre, istället för att göra den så snart som möjligt - helst igår, som jag kände för ett år sedan. Jag är dessutom såååå mycket piggare och gladare, och känner dessutom hur självkänslan och självförtroendet växer för var dag som går (till en följd av hårt arbete; det sker inte av sig självt, det heller)!

Det är verkligen en fantastisk resa jag är ute på, och än har den just bara börjat!
 

Ny dag, nya möjligheter

Kategori: Det dagliga livet


Varje morgon är en ny dag, med nya möjligheter! Gå ut och ta vara på dem, gå utanför din bekvämlighetszon och var amazing! 

Rovdjur...

Kategori: Husdjuren


Känslan en får när en vaknar tidigt på morgonen av att ens söta och gosiga lilla kissemisse ligger under ens säng och knaprar ivrigt på någonting hon fångat under natten är så äcklig att jag inte ens vågade se efter vad hon fångat! Samtidigt så ÄR ju katter rovdjur; det hör till deras natur att jaga (och självklart även att äta upp sina byten); det går helt enkelt inte att skälla på en katt för att den är just en katt, men jag var inte såååå sugen på att gosa med henne efteråt...

Kommentera mera!

Kategori: Allt och inget

Jag veeeet ju att ni är en hel drös som läser det jag skriver, men ni är fasligt dåliga på att kommentera det ni läser!

Jag vill ha feed-back; håller du med? Håller du inte med? Tycker du att jag är galen? Har du själv testat det jag har gjort? - Vad tyckte du? Vem är du och hur hittade du hit? Jag vill ha en interaktion!



24fitclub

Kategori: Projekt livsstil

Ikväll var det dags för andra träningstillfället på 24fitclub. Jag tror att de flesta av oss hade lite go' träningsvärk sedan i måndags, men bästa boten mot det är ju att träna bort den - eller hur?!

Vår fina lilla vadpump från i måndags! Syftet med att hålla varandra på axlarna är givetvis att ge liiiiite mer tyngd (förutom att det är mysigt med lite svettig närhet då..;)).



Woop woop! 🙌🙌✌️

Onsdagsfys

Kategori: Träning


Dagens powerwalk blev en bra runda i terräng med Molly, och lilla bästisen i barnvagnen.

Här är en som vet hur en vattenflaska ska vaktas! 👍💞

Nu väntar lite vila inför kvällens HIIT/Tabata på 24fitcamp!


Målvikt och välmående

Kategori: Diet

 
Olga Rönnberg är en oerhört klok kvinna, som idag skrev följande på sin Facebooksida:

"Du kan inte bli lycklig genom att hata dig själv.

5 kg till kommer inte göra en lyckligare om man är inte lycklig med sina extra 10 kg.

"Jag ska bara gå ner till 62 kg och DÅ kommer jag må som bäst"

...

NEJ! Det är hur du mår och känner dig NU som är så mycket viktigare. För livet är här och nu, inte om ett år eller när du nu vill väga dina 62 kg. Och glöm inte att ofta kopplar vi ihop hur vi vill må med hur vi mått en gång tidigare. Så kanske när du vägde 62 kg var ditt liv mer annorlunda än nu? Du var kanske nykär, du hade ett jobb du trivdes med, inga åtaganden- allt klickade, livet lekte. Kanske är det så att inget klickar längre och du vill tillbaka och rent omedvetet kopplar du allt detta till en viss vikt eftersom du håller på med just det- försöker gå ner. Denna eviga längtan till en viss vikt..."

Detta är något som jag känner igen såååå oerhört mycket! Många (inklusive jag själv) strävar hela tiden efter nya mål, och "glömmer bort" att vara lyckliga på vägen - inte minst gäller detta i viktminsknings- och träningssammanhang.

Jag minns när jag vägde som minst i vuxen ålder; jag har aldrig mått sämre eller känt mig tjockare än jag gjorde då. Det kändes hela tiden som att hur mycket jag än gick ner så skulle jag aldrig duga, varken i mina egna eller andras ögon. Jag har nu medvetet satt min målvikt något högre än vad jag vägde då, eftersom jag inte vill hamna i en strävan att väga " så lite som möjligt" igen, med resultatet att aldrig trivas eller må bra. Jag väger nu ca 20 kg mer än vad jag gjorde då, men mår sååååå mycket bättre; jag känner mig stark, aktiv och nyfiken på livet igen! En stor bidragande orsak till detta tror jag är att jag ser mitt Projekt livsstil just som en hållbar livsstilsförändring, och inte en kortsiktig diet, som är slut när "målet är nått"; ett livsstilsprojekt är livslångt, och jag ska aldrig mer tillbaks till den plats där jag var då!

Intervallträning

Kategori: Eftertanke


Kände mig ganska seg när jag kom hem efter djurparksbesöket, men efter ett par timmars vila blev det riktigt svalt - perfekt för intervaller! 👍😅
Är nu inne på min andra vecka med Get running-appen, och det känns fortfarande otroligt bra och jättekul! Det kanske faktiskt kan bli en löpare av mig också, till slut!



Utmanar mina bekvämlighetszooner varenda dag numera, och det känns heeeelt awesome! 👌✌️

Borås djurpark

Kategori: Det dagliga livet


Idag blev det en tur till Borps djurpark med finaste familjen. Av ren impuls fick jag för mig att prova en klänning som jag köpte för 4-5 år sedan med syfte att krympa i, men sedan inte ens har vågat tänka på att prova...

Den satt som synes numera rymligt och luftigt! Superskönt en varm dag som denna, och dessutom härligt färgglad! 👍😃





Söööta lilla apungen, i full fart mot sin mamma! 💞





God lunchbuffé med utsikt över savannen! 👌



Giraffer är så himla söta, på något vis!





Tänk att jag vågade gå en hel dag i klänning med spagettiaxelband, och inte ens kände mig obekväm! Det är bra att utmana sina bekvämlighetszooner; det får en att växa som människa! 👍👊





Vilken tur att de har så härliga varningsskyltar inne hos tigrarna! 👍


24fitcamp

Kategori: Nöjen


Idag var det första "riktiga" gången på 24fitcamp, och det var sååååå kul!!! 😅 Måste väl dock erkänna att det kändes en smula märkligt när ungdomar och barnfamiljer dukade upp picknickkorgen och tittade på - man jag bjuder på det! 👍💪💪👊

45 minuters HIIT/Tabataintervaller och 15 minuters stretch, så var åtminstone jag hög på adrenalin, endorfiner och livet igen - och det bästa är att snart är det onsdag, och dags igen! 👌💪💪👊

Julafton idag! 👍🎄
24fitcamp har ett samarbete med Herbalife, och jag tänker köra fullt ut under den här tiden. Jag kan lika gärna satsa på deras produkter och få bra personlig coachning under tiden som att köpa andra typer av måltidsersättningar och kosttillskott som är dyrare och utan coach. Jag känner mig supertaggad, och det känns såååå spännande att se vad jag får för resultat!

Måndagsfys

Kategori: Träning


Fick besök av lilla bästisen under eftermiddagen, och vad passar bättre att bryta av en massa bus och mys med än att ta en powerwalk med henne i barnvagnen?

Det blev en riktigt bra runda idag också! 😅 Lilla A tycker att det är så tröttsamt med motion att hon somnade ganska direkt, som vanligt..;)

Bekvämlighetszooner

Kategori: Projekt livsstil


Vi har ju alla lite olika bekvämlighetszooner att utmana. Jag har tills nu druckit måltidsersättningar som blandas i vatten, men från och med ikväll kommer jag att gå över till en mjölkbaserad variant. Det känns inte heeeelt bekvämt, men samtidigt inser jag ju att jag ligger alltför lågt i energiintag nu när jag trappat upp träningen så mycket! Får börja med lättmjölk och successivt öka fetthalten! 😜

Bring Sally up

Kategori: Projekt livsstil

Bring Sally up är en populär låt för diverse fysiska utmaningar. Här delar jag med mig av några!

 




Bra start på dagen!

Kategori: Projekt livsstil

Skulle idag mäta mig för att skicka mina aktuella mått till min "fitnesscoach" 24fitcamp. Insåg då att jag faktiskt jobbat bort 56,5 cm runt kroppen på TVÅ MÅNADER, sedan jag började mäta! Ångrar såååå att jag inte mätte mig från början av min resa, för DET, mina vänner, är vad jag kallar upplyftande och inspirerande resultat! ✌️💪💪👊

Kunde ju inte heller låta bli att prova de gamla favoritbyxorna från min "storhetstid" - det var ju inte såååå länge sedan jag tvingades hänga undan dem för gott, efter att ha tappat dem offentligt vid ett par tillfällen! Om jag utgår från dessa så har jag jobbat bort ca 40 cm från midjan, från starten i höstas!

Förutom att jag uppenbarligen har krympt en del så märker jag ju en enorm skillnad i hur jag mår, såväl fysiskt som psykiskt! För ett år sedan var jag alltid trött/utmattad; jag kunde sova 16 h/dygn men var fortfarande lika trött. Jag kände mig ganska uppgiven (även om jag fortfarande hade hopp om framtiden) och värdelös.  Numera känner jag mig nästan alltid stark, pigg, glad och hög på livet - och jag har bara börjat min resa!

Mindgames...

Kategori: Projekt livsstil


Jobbar på det varje dag och har kommit en bra bit på väg, men har lååååång väg kvar!

Söndagsfys

Kategori: Hobbyfotograf


Svalt och skönt - perfekt för lite mer intervaller! 

Hörde först efteråt att SMHI gått ut med en klass 1- varning för åska, men det märktes längs vägen! Ett riktigt rejält åskoväder gav dock bara en extra kick och mer energi - det är sååååå häftigt när det "fastnar", och bara rullar mellan bergen!

Invigde mina nya kompressionstights, och de var heeeelt underbara! Som att springa på moln, särskilt för oss som har lite extra fluff kring höfter och lår! 👌
1h intervaller blev det, följt av 2h powerwalk - börjar alltmer inse att jag gillar att nöta på under låååång tid - en dröm vore ju marathon om några år!



Singin' (and dancin' 🙊) in the rain - Metallicas Whiskey in the jar! 👍👊
Undrar varför jag fick fler skeptiska blickar än vanligt just idag..? 😜😅 Fick dock grym pepp längs vägen av min grymma granne och före detta fotbollslagskamrat - Det känns awesome, och lyfter en flera mil! 

Diggiloo på Rörstrands i Lidköping 2014

Kategori: Nöjen

Efter en het dag på stranden var det dags för årets familjetradition; Diggiloo i Lidköping.


Sommarpiffade naglar! 👌


Redan tidigt under kvällen dansades det på borden - det ska ju börjas i tid... 💞

Lena Philipsson blir banne mig bara snyggare med åren! 👌



Erik Segerstedt är faktiskt en riktig läckerbit - när det kommer till att sjunga, så klart - och enbart det! 😜

Magnus Johansson är som vanligt grym med sin trumpet!


Det kom en snabb regnskur, men den tog inte ner humöret!

Okej, Oskar Zia har en strupe av guld!





Jessica Andersson har även hon spiror som är 2 meter långa! 👌




Stiliga herrar...




Alltså - Nassim al Fakir är min nya idol! Vilken kille! Vilken röst, vilken glädje och vilken kroppskontroll!






"Dom säger att våra drömmar är för stora, men vi kommer aldrig, aldrig att förlora!" 👊

Chockad över att vara så blond, men jag gillar't!
Over and out, tack och hej!


En dag på stranden

Kategori: Naturen

Vad kan passa bättre en mer eller mindre ofrivillig vilodag (kroppen börjar tyvärr bli lite sliten) än en dag med goda vänner på stranden?

Det börjar ordna upp sig... 👌☀️☀️🐳👙

Varmt och skönt! 👌



En del i mitt Projekt livsstil är ju att utmana min bekvämlighetszon, och det gjorde jag verkligen med besked idag. En dag på stranden; sol och bad. I bikini (för hur ska en annars få någon sol på den stackars kroppen?) Och jag kände mig inte alls så obekväm som väntat. Baaam! ✌️💪💪 Dagen till ära inhandlade jag en ny fin turkos bikinitop! 👙🐳



Nightwalker

Kategori: Naturen


En så här underbar kväll går det ju bara inte att sitta inne - det fick bli en powerwalk! 
#somligakallarmiggalen ...

"Han springer milen på 42 och tränar på gym. Innebandy och thaiboxning - ja han är faktiskt grym! Och på semestern så dyker han och klättrar i berg, men förstå - att han var singel då!"

Terapi och balsam för både kropp och själ! 👌

Over and out.

Headstand

Kategori: Projekt livsstil


Det har varit mycket huvudstående på sistone - både i diverse träningsforum och bland kollegorna. Jag kan ju inte vara värre, utan måste så klart testa!

I did it!!! Efter några trevande försök så klarade jag det faktiskt! Inte särskilt länge eller särskilt stabilt, men jag klarade det! ✌️

Mestadels såg det dock ut något sådant här..;)



Intervallträning

Kategori: Hobbyfotograf


Vad passar bättre en så här underbar dag, efter att ha stämplat ut för två veckors semester, än att köra lite mer intervaller?! 👍😅😅👊

Det gick lika bra idag som igår, fast MIT slutet fick jag lite känningar av min gamla beachvolleybollskada (hur underbart känns det inte att säga det?!).

Vågade till och med känna lite på utegymmet idag!

Tappar redan de nya tränngsbyxorna jag köpte för några veckor sedan (som då var för små!), så det fick bli en snabb shoppingtur också! Ett par vanliga löpartights och ett par kompressionstights blev det- i storlek M! Kunde ju dessutom inte motstå den fiiiiina shakern, med utrymme för både kosttillskott och måltidsersättning/proteinpulver!

De säger att en kan vara ute utan att utöva någon form av fysisk aktivitet - får väl testa det då! Insåg att jag skulle behöva köpa en ny bikini - tror inte att den pallar för ett bad, men ligga stilla i solen går bra - jag trodde knappt att en kunde tappa ett par bikinibyxor, men det gick visst alldeles utmärkt! 😜☀️👙



Projekt livsstil v. 30

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: - 1,8 kg.
Total viktnedgång: 35,2 kg.
 
Powerwalk/stavgång/intervall: 7 dagar / 69 km /  745 min.
Backträning + HIIT/Tabata:  1 dag / 120 min.


Verkligen nöjd med denna vecka; fått till träningen på ett bra sätt och ändå hunnit med en del socialt umgänge och bad!
 
Är sååå tacksam över att David tog den här vidriga bilden under min "storhetstid"! Själv hade jag raderat den omedelbart, men idag är den "rolig" att ha - jag ska aldrig dit igen, varken fysiskt eller mentalt! 👍✌️💪💪👊


Är såååå glad och tacksam över all pepp och glada tillrop jag får både IRL  och i olika sociala medier - det betyder mer än ni tror!


Fredag!

Kategori: Allt och inget



Kvällsbad

Kategori: Det dagliga livet


Härlig kväll för bad ikväll också! 👌




Vi avslutade kvällen med att grilla ett par korvar.

Intervallträning

Kategori: Naturen


Varmt och skönt idag också! ☀️
Jag tog steget från powerwalks till intervallträning, initialt med hjälp av en app som heter Get running, och är utformad just för att hjälpa nybörjare att komma igång att springa. Det kändes oväntat bra - så bra att jag körde mer än dubbelt så många intervaller som appen sa! 👍😅😅👊



Hög på adrenalin, endorfiner och livet!
"If you still look qute after working out - you didn't work hard enough!"



Lite hinderbana blev det också, på si a ställen, och en hel del backe! 👍

Dagens träningskompisar.






Vätskekontroll

Kategori: Jobbet


Vätslekontroll på jobbet...

Sambofet

Kategori: Musik


Min solklara favoritsommarplåga (och ja; jag gillar fortfarande Om sanningen ska fram också)!

Min resa räknas

Kategori: Träning

Idag kom ett efterlängtat paket från Min resa räknas med posten!

Jag hade räknat med att få krympa i plaggen, men både hoodien och linnet satt som en smäck! ✌️💪💪👊







Min resa räknas - och din med! 👍

Kvällsbad

Kategori: Nöjen


En riktigt skön kväll för bad!
Vi besökte Framnäsbadet i Lidköping. Jag blir ju galen när det är långgrunt, men vackert är det! 👌






Lillebror och hans tjej... 💞

Onsdagsfys

Kategori: Naturen


Varmt och skönt idag med - perfekt för en powerwalk! 👌😅


Dagens träningskompisar istället för stavarna: vatten och Resorb, kittlar södsskönt i kistan och bidrog till bra armträning. Det är inte särskilt tungt, men det blir måååånga reps på 2,5h! 👌

Jag kände mig väldigt pigg i benen, och det blev en bra runda! 👍🏃🏃

En härlig eftermiddag för skärmflyg också - om det hade blåst liiiite mer...

Kom på mig själv med att mestadels gå med ett fånigt flin på läpparna - hög på Adrenalin, endorfiner och livet!

Har tack vare bästa playlisten hittat min nya absoluta favoritsommarplåga - av Eric Amarillo, så klart (ja, jag gillar fortfarande Om sanningen ska fram också!)! 👌🙌🙌

Nöjd stretch!

Känner såååå många vinster med mitt Projekt livsstil: förutom viktnedgången och att jag är mycket starkare så är jag oerhört pigg (och jag har "egentligen" diagnosen ME/CFS, som jag själv optimistiskt ser mig tillfrisknad ifrån!); jag lägger mig aldrig innan 24 men vaknar oftast redan vid 04:30-05, pigg och fräsch (från att ha kunnat sova 16h/dygn och fortfarande vara lika trött!), jag är mycket gladare och har som "bonus" fått en mycket starkare självkänsla och självförtroende! 



Nightwalker

Kategori: Hobbyfotograf

När jag kom hem från Mandys diner var det 28 (!!) grader varmt i mitt sovrum! Det var bara att öppna alla fönster och ge sig iväg på en 5 km nattlig powerwalk med stavarna, för att skaka ner burgaren!

Maja tycker att det är mysigt att lägga sig  matte och sova...💞

Mandys diner

Kategori: Vänner

Kvällen bjöd på ett besök på Mandys diner; en hamburgerrestaurang med amerikanskt 50-/60-talsstuk.

Trots att vi hade bokat bord fick vi vänta i över en timme innan vi äntligen fick vår mat, vilket jag inte tycker är riktigt OK, och vilket fick somliga av oss att tappa livsgnistan en aning...


Vännerna drack öl från fina burkar, ända tills lagret av "månadens öl" tog slut... 😜😂😂


Vilken tur att de hade varningstext på ölen! 👍

Jag tycker att toalettdesignen var allra finast! 



Till slut kom den äntligen!

David valde vad jag kallar en riktig hållkäftenburgare, och det var ändå inte den största som fanns på menyn!

Sammantaget så var det ett väldigt trevligt besök med god mat och trevlig personal. Hamburgarna kändes inte så feta som på många andra ställen, och det berodde väl mycket på att de består av 100% nötkött (om en inte väljer älgfärsburgaren, så klart).

Kafferast

Kategori: Jobbet


Gött att hinna med en kafferast i solen! 👌

Tur att jag fick en värmande pläd, så att jag slapp frysa om ryggen! 😂😂😂👍

Viktkurva och bodyscan

Kategori: Projekt livsstil


Idag var den magiska dagen då jag uppnådde mitt stora viktmål; idag skulle jag kunna anmäla mig för ryggoperationen, och därmed få den gjord inom tre månader! Av olika anledningar väljer jag dock att vänta, preliminärt till i början av nästa år.

Istället flyttas målet fram ytterligare! Detta tycker både min läkare och dietist är en aning föööör optimistiskt, men vi får väl se..;) 💪👍👊


12 månaders viktkurva - bra lutning på den! 👍😃

Idag fick jag resultatet av gårdagens bodyscan, vilket som väntat inte var på topp precis, men jag blev ändå positivt överraskad; hade en hyfsat hög muskel% även om fett% fortfarande är alldeles för hög - dock inte så illa som befarat, och det har ju varit sååååå mycket högre! Som väntat ligger jag väldigt långt under min basalförbränning och skulle behöva äta mycket mer, och förvånansvärt nog även dricka myyyyycket mer - jag som tycker att jag dricker så bra!

Ska bli väldigt spännande att se vad som hänt med dessa siffror om 4 veckor - är supertaggad! 👍💪💪👊

Vengha - Ergo

Kategori: Musik


Är såååå grymt glad och stolt för dessa grymma grabbars skull! Förra året erövrades den europeiska metalscenen genom en episk spelning på Wacken open air festival och snaaaaaart kommer albumet!!!

PS: Klart jag ska gå på pre-releasepartyt! ;)

And I found this boy

Kategori: Musik

 
Underbara Maia! <3

Fit camp introduktion

Kategori: Träning

Ikväll var det introduktion för 24fitclub's fit camp! De samarbetar med Herbalife, så det blev en del pepp om det, men jag tycker att de gjorde det på ett bra sätt och fokus låg framför allt på träning (HIIT/Tabata), bra mat/balanserat näringsintag och en hälsosam livsstil. 

Vi fick göra en bodyscan och ett fystest, som vi sedan kommer att få göra om, om 4 veckor - spännande! Den där bodyscanningen är ju inte så rolig, men det hade varit väldigt intressant att ha utgångsvärden från innan jag startade mitt Projekt livsstil, nu är det bara att se det som utgångsvärden som är till för att förbättras!

Grymt inspirerande instruktörer!

Ett taggat gäng inför fystestet, som gick klart över förväntan (kunde ju dessutom inte låta bli att snegla på de andras siffror, även om en bara ska jämföra sig med sig själv, och det såg bra ut!) 👍💪💪👊

Imorgon får jag veta resultatet av bodyscanningen... 😳😳😳

Eftermiddagsfys

Kategori: Hobbyfotograf

Jobbar bara halvtid denna vecka också, efter att ha jobbat för mycket tidigare.

Blev en aning rastlös efter någon timmes slöande, så jag drog på mig något färgglatt och gick ut på en eftermiddagspowerwalk! 👍

Slapp frysa idag med - gött det! 😅

Det blev en helt OK runda, innan det var dags att gå hem och fylla på vätskedepåerna. Note to self: skippa stavarna nästa gång och ta med vattenflaska istället!

Så där gött svettig - bästa känslan! 

Söndagsfys

Kategori: Det dagliga livet

En sådan här dag gåååår det ju bara inte att sitta inne!


Det blev en bra runda ikväll också! Större delen var backar, därav den föga imponerande hastigheten (och värmen, så klart)!

Turen gick bort till vindkraftverken, och sedan en runda till 👍




Go'aste stretchen! ✌️😅😅



Lunchpromenad

Kategori: Naturen


Det blev en bra lunchpromenad på 5km/ca 50 minuter. Tyvärr bråkade Endomondo, så den blev inte registrerad..:/

Underbart väder! 👌

Kör, bara köör ända in i kaklet, var det väl?! 💪💪👊😅😜





Nightwalker

Kategori: Projekt livsstil


Är förvånansvärt pigg i benen efter förmiddagens backträning; blev en bra powerwalk med stavarna ikväll också! 👍🏃🏃🏃😅😅

Imorgon kommer väl träningsvärken..:/


Backträning och styrka

Kategori: Träning

Dagens lördagsfys bestod idag av backträning med styrka! Vi var ett peppat gäng från Facebookgruppen Kör, bara köör ända in i kaklet som träffades för att pressa oss till det yttersta denna arla morgonstund!

OMG, vad har jag gett mig in på?! 😳😳😅😅


Ett förväntansfullt gäng, på väg mot backen!



Solen gassade från klarblå himmel, som grädde på moset, och jag glömde mitt vatten!!!



Totalt blev det inte mindre än ÅTTA gånger upp och ner för den där jäkla backen, och med styrka däremellan!!! 😅😅😅🏃🏃🏃👍💪💪👊

Tänk att jag är den där lilla figuren med ärtgrönt linne och hallonröda byxor på bilden längst upp till vänster..!

Tabatha- intervaller. Tekniken ser ju riktigt hyfsad ut, även om jag gör dem på knäna (jag gjorde faktiskt några på tå också)..:)

För lite extra utmaning - släng dig i närmaste brännässlesnår och gör dina armhävningar! 😜

Bildbevis - järngänget!!!


Den enda vägen är upp! 🙌🙌
Sista gången var dock riiiiktigt tung, med uttalad energi- och vätskebrist, MEN jag gjorde det!!!

Adrenalin- och endorfinhög!

Efteråt bar det av till restaurang Prima för välbehövlig energipåfyllning. Trors att jag märkbart ätit alldeles för lite innan träningen så fick jag bara i mig max 1/3 av den goda kycklingsalladen. Det är ju inget problem än så länge, men det kommer ju en dag då jag kommer att vara tvungen att ära mer... Jaja, då kommer nog aptiten tillbaks på köpet! 

Efter lite mat och mycket vatten känner jag mig oförskämt pigg igen - får nog bli en powerwalk med stavarna fram emot kvällen - på plan mark!!!

Nightwalker

Kategori: Träning


Japp, det blev en tredje (!) powerwalk med stavarna - är det fredagsfys så är det! 😅🏃🏃🏃👍

Har varit pigg i benen i några dagar nu, hoppas på detsamma imorgon, när jag ska våga mig på en stoooor utmaning!
#körbaraköör #körbaraköörändainikaklet





Fredagsfys

Kategori: Projekt livsstil


En heeeelt underbar kväll för en powerwalk med stavarna efter jobbet! 👌 Apparna ballade tyvärr ur, men det blev 6,5 km på berget!

Aktivitetsklass

Kategori: Projekt livsstil


Nice när Garmin automatiskt placerar mig i aktivitetsklass 8/10! 😅👍💪💪👊
- Bara att fortsätta att sträva uppåt... 😅

Förmiddagsfys

Kategori: Det dagliga livet


En heeeelt underbar förmiddag för en liten powerwalk med stavarna, innan det är dags att bege sig till jobbet! 👌🏃🏃🏃

Dessutom slog jag gårdagens hastighetsrekord igen - riktigt nice! ✌️💪💪👊

Projekt livsstil v. 29

Kategori: Diet

Veckans viktnedgång: - 1,6 kg.
Total viktnedgång: 33,0 kg.
 
Powerwalk/stavgång: 6 dagar / 34,5 km /  340 min.

Har haft mycket på gång den gångna veckan, vet inte riktigt vart tiden tar vägen!
Då en har ovanan att väga sig dagligen ser en ju alla små pendlingar på vågen, och denna vecka har det verkligen gått upp och ner, men huvudsaken är att det slutade på - !
Är annars nöjd med veckans resultat, såväl träningsmängden (även om jag satsar på bättre resultat nästa vecka!), kosten och vågen :)

Påpekar som vanligt att detta "bara" är ett delmål; den vikt jag måste nå inför mun ryggoperation (och som både läkaren och dietisten tyckte var lite väl optimistiskt). Därefter är mitt privata mål ytterligare 20kg - just nu känns det som en barnlek, för jag är på gång! 👍✌️💪💪👊

Har laddat ner en "börja jogga- app", så nu ska jag successivt börja jogga också, utan inflammationer i hälsenor och benhinnor! 👍
Planen är att fram emot hösten börja styrketräna igen, och bygga lite muskler på denna kropp, och som en försmak inför detta har jag anmält mig till en 4 veckors fit camp! Det ska bli oerhört spännande, fasar dock inför kroppsscanning och mätning som ingår..:( Får försöka fokusera på det som en utgångspunkt, och intressant upplevelse! Som en klok vän sade så vad siffrorna än kommer att visa så har de ju varit såååå mycket sämre! Det är nu det hade varit intressant och roligt att ha de riktiga ursprungssiffrorna!



Ja, jag veeeet att det blir mycket Projekt livsstil nu, men det är så mitt liv ser ut- jobb, träning och lite häng med goda vänner och familj! 👌

Babe på rymmen!

Kategori: Hobbyfotograf

Gissa vem som mötte mig när jag kom hem ikväll?

- Grisen Babe, som var på rymmen!
Vilken tur att det var en så liten och snäll gris, och inte en stor och vresig! 😃👍

Never a dull moment in my life..;)


Torsdagsfys

Kategori: Naturen


Efter djurparksbesöket var det fantastiskt skönt med en powerwalk med stavarna - lyckades till och med slå nytt hastighetsrekord! 👍🏃🏃🏃💪💪👊



Djurparksbesök

Kategori: Naturen

Efter jobbet blev det ett besök på djurparken med lilla bästisen och kära mor. 👍😃






Möten...



Jag har ju något av en fågelfobi, och det här var en riktigt stor otäcking! 😨😱😱

Påfågeln är ju däremot oerhört vacker (fast jag var glad att han var bakom lås och bom)!





Kvällsmys och tipspromenad

Kategori: Träning

Efter jobbet åkte jag iväg och plockade lite hallon igen, som jag sedan rensade och frös in för kalla vinterdagar.

Därefter blev det lite mys och bus med lilla bästisen, och tipspromenad på Ålleberg.






Lyxade till det med en räkmacka! 👌






Kvällspromenad

Kategori: Det dagliga livet


Trots att både åska och regn hängde i luften så blev det en härlig powerwalk med Molly (och en massa mys och bus med lilla bästisen, som jag inte vågade ta med ut i ovädret)! Supermysig kväll! 👌💞




Detta är vad jag kallar höga blommor! Jag står på samma marknivå, även om det inte riktigt ser ut så på bilden! 🌼🌼

Dagens husmor

Kategori: Det dagliga livet

Slutade tidigt idag, och åkte direkt till farmors hallonland. 👌 Hallonen var perfekta; stora och saftiga - enda felet var att jag inte hade med mig fler burkar! Jaja, det får väl bli en tur imorgon också 😃

Dagens skörd blev till några liter härlig hallonsaft. Morgondagens skörd kommer jag nog att frysa in som de är; underbar vitaminkälla fram i vinter!


Kvällspromenad 👌🏃🏃🏃

Kategori: Naturen


Jag kan inte säga annat än att det var en helt löööövely evening for a powerwalk med stavarna! 👌🏃🏃🏃👍

Min långa hemmarunda är en riktigt bra tur! 👍



Mötesplats... 
Kvällsljuset är verkligen heeeelt fantastiskt! 💞

Den vackra kyrkan i min hemby!

Utsikten mot Ålleberg; jag bor verkligen helt fantastiskt vackert! Varje träningspass utomhus är en ren njutning, oavsett väderlek; varje årstid och skiftning har sin charm!




Hmm, det var visst någon som bajsade på mig..:/

Landningsplats för UFO:n..?

Älvorna dansar över ängarna...

Tack för idag, och god natt! 😴😴😴

Saftkok

Kategori: Hemmet


Jag har saftkok på gång igen, den här gången är det broder Daniel och lilla bästisen som ska få smaka! 👍😃

Imorgon är min plan att plocka hallon, och gå vidare till hallonsaft! 😃

Lunchpromenad

Kategori: Träning

Idag var det dags att välkomna de arbetskamrater som har haft semester tillbaks till jobbet - det firade vi med ett lagom trivsamt kaos, som vanligt! 👍😜

Jag hann ta lunchrast, och därmed en powerwalk, så jag var nöjd och glad, trots att åskan hängde i luften! 👍😃🏃🏃🏃

Fattar inte varför apparna ska envisas med att stänga av sig med jämna mellanrum..??






Glöm Glenn-Åke

Kategori: Musik

Äntligen måndag!

Kategori: Humor

Sängkamrat 💞

Kategori: Husdjuren


Maja har övertagit Zlatans plats som min sängkamrat 💞💖

Tack och god natt! 😴😴😴

Jeans...

Kategori: Eftertanke

Underbara Malin Wollin funderar kring jeans... 😂😂😂👍💪💪👊




Söndagsfys

Kategori: Träning


En blåsig men skön dag för powerwalk med stavarna mellan regnskurarna! 👍🏃🏃🏃



"If you still look cute after working out - you didn't work out hard enough!"



Hmm, vart bor jag egentligen - Amerikanska södern?!

Med spänning i lurarna!
Säger det igen; jag kan verkligen rekommendera Storytel!

The M.E.I

Kategori: Musik

Vill slå ett slag för grymma M.E.I - Enjoy!

Gourgeous...

Kategori: Projekt livsstil


Sådant som händer så lätt..;)

Ettårskalas

Kategori: Familjen

Idag fyllde världens finaste lilla Alice redan ett år, och det ställdes givetvis till med stort kalas! 🎂💝🎁🎉🎉

Det är roligt att öppna paket! 😃👌

Favoritpresenten var nog faktiskt mobilen från faster (nu kanske faster och mamma kan få ha sina ifred...) 👍

Jag ska bara ringa ett samtal...

Tårtan blev uppskattad, det var roligt 😃👌


Födelsedagsbarnet funderar över vad som förväntas av henne... Fina lilla farmor i bakgrunden 😃💞

Klart att en måste få lite tårta på födelsedagen!

Rice crispiestårta med jordgubbar

Kategori: Recept

När en är bjuden på ettårskalas och dessutom får den stora äran att bli tillfrågad om att baka tårtorna så bara måste det ju bli bra! Mitt val föll därför på denna underbara rice crispiestårta, med en massa jordgubbar!





En sådan här tårta är beräknad till ca 10-12 bitar.
Jag fyrdubblade satsen, för två stora tårtor, i långpannestorlek!

                                                           Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl ricekrispies-flingor
 
Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
 
Ovanpå:
4 dl vispgrädde
jordgubbar
citronmeliss
florsocker
 
Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa sedan ner 1 dl socker åt gången. Vänd försiktigt ner flingorna. Bre ut i en långpanna med bakplåtspapper. Det behöver inte vara ända ut i kanterna. Grädda längst ner i ugnen i 125 grader i 1½ timme. Låt svalna i rumstemperatur.
 
Kräm:  Blanda allt utom smör och vanilj i en kastrull. Koka ihop under omrörning tills det tjocknar. Ta av kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker och smör i små bitar. Låt svalna till rumstemperatur så går den lätt att bre på sen.
 
Dela tårtan på mitten och bre krämen på ena delen. Lägg på andra och bre på vispad grädde och garnera med jordgubbar och citronmeliss. Pudra över florsocker och servera. 
 
Tårtan är nästan ännu godare dagen efter!

Allsång på krogen

Kategori: Vänner

Allsång på krogen med Showkanalen och grymma M.E.I 👌🙌🙌

Grillade primörer!



Kvällens rockstar!



Det är drag under galoscherna och dans på borden, precis som det ska va! 👍



Tack alla inblandade för en trevlig kväll, och god natt!

Filmer kommer att laddas upp här inom kort!

Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Ytterligare en hyfsad dag på jobbet; jag hann ta lunchrast och därmed även ta en powerwalk! 👍🏃🏃🏃

Det var en fantastisk dag; något svalare och med lite svalkande vindar gjorde det behagligt trots att solen gassade från klarblå himmel!



Projekt livsstil v. 28

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: - 0,5 kg.
Total viktnedgång: 31,4 kg.
 
Powerwalk/stavgång: 6 dagar / 35,5 km /  360 min.
Beachvolleyboll: 1 dag.

Med tanke på förra veckan smått otroliga 2,3 kg är jag nöjd med denna veckas mer "normala" resultat. Med tanke på det hemska som hände härom dagen, och att jag fått ha begravning med mera istället för att träna så tycker jag att resultatet är helt OK.

Jag har lite svårt att greppa att jag faktiskt har jobbat bort 1/4 av mig! Ännu svårare blir det väl när ytterligare 1/4 är väck...




Rest in peace

Kategori: Husdjuren


Efter volleybollen åkte jag och handlade lite saker att pynta Zlatans grav med. Det blev riktigt fint, om jag får säga det själv! 💞💖😰


Beachvolleyboll och grillning

Kategori: Projekt livsstil

Efter en helt OK dag på jobbet åkte jag direkt till före detta hemstaden för att spela beachvolleyboll och grilla i goda vänners lag.

En heeeelt fantastisk kväll förutomhusaktiviteter!

Ett par ungdomsgäng hade lagt beslag på beachvolleybollpkanerna, så vi gamlingar fick nöja oss med att bolla lite med varandra, men det bar också roligt, och vi fick i alla fall lite träning! 👌

Positivt är att även om mitt vänstra knä fortfarande knastrar läskigt när jag går i trappor så har jag nästan återfått full stabilitet i det. Det är just en gammal beachvolleybollskada (I know - visst låter det proffsigt?!). För 2-3 år sedan när vi spelade så skulle jag offra mig på en boll och fastnar med knäet i bakåtböjt läge!!! Det tog väldigt lång tid innan jag kunde belasta fullt ut, och det har som sagt tagit tills nu innan stabiliteten är hyfsat återställd. Jag fattar egentligen inte nu i efterhand att jag inte sökte vård för det, men det är ju typiskt mig - jag sökte ju inte vård första gången jag blev förlamad heller, så varför söka för en knäskada???

Nu känner jag i alla fall att jag är tillbaks. Jag är på gång och jag är in fire! 👍💪💪👊



Jag hade gjort iordning badkläderna, men de låg kvar så fint i sin påse, innanför ytterdörren där hemma! 😡 Hade varit fantastiskt med ett dopp annars!




TGIF - eller..?

Kategori: Jobbet



Vila i frid, finaste Zlatan 💕

Kategori: Husdjuren

Ikväll är en sorgens kväll här i huset! När jag såg hans halsband fick jag bekräftat att det faktiskt var finaste lilla Zlatan som drunknat! 😰😰😰

Mina kära föräldrar har varit här och hjälpt mig att få upp och begrava honom, och imorgon ska jag köpa fina blommor och lite prydnadssaker att lägga på hans grav...


Världens mammigaste och gosigasye lilla kisse... 💞💞💖








Kvällspromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Efter ytterligare en händelserik dag på jobbet var det skönt att åka direkt till Mösseberg och ta en powerwalk med stavarna! 👍🏃🏃🏃












Utsikten över staden är helt fantastisk!



På rymmen...

Kategori: Husdjuren


Ikväll kom en av mina rymlingar åter på besök, han är här och hälsar nästan varje kväll nu, och det känns jätteskönt!

Fick hjärtat i halsgropen när jag gick runt och lockade efter dem tidigare ikväll och fick se ett djur som kan vara en katt flyta i slambrunnen! Efter mycket inspekterande från alla möjliga vinklar kom jag fram till att den nog är för tjock och stor för att vara någon av mina katter, med reservation för att de kan svälla upp när de drunknar. Den verkade dock inte vara helsvart (men det är svårt att se, eftersom den är täckt av slam), men jag kom ändå fram till att om det skulle vara någon av mina katter så var det mest troligt Teal'c, att döma av såväl färg som storlek. Därför kändes det extra skönt att Teal'c kom förbi och hälsade just idag! Jag känner dock fortfarande oron över att det ändå ska vara Zlatan; hoppas innerligt att han kommer hem imorgon!

Den där jäkla slambrunnen, jag har varit rädd för den ända sedan jag flyttade hit!!!😱😰😡

 

TGIF

Kategori: Humor


Det kan onekligen sabba den bästa fredag..;)

Extrema feminister?

Kategori: Debatt



Livssyn

Kategori: Eftertanke


Hur väljer du att se på livet? 
Jag har en positiv grundsyn, och har tagit beslutet att varje dag aktivt vårda den grundsynen. Jag väljer att varje dag aktivt sträva efter att bli mitt allra bästa jag och finnas här för mina medmänniskor! 👌

Tipspromenad på Mösseberg

Kategori: Träning


Var på väg upp till Mösseberg för en powerwalk efter jobbet när jag insåg att det var tipspromenad, och bestämde mig för att förena nytta med nöje. 👍🏃🏃🏃

Det var en kuperad och bra bana, och jag tog en extratur runt djurparken så det blev en godkänd runda!

Tur att arrangörerna hjälpte till att leda en in på "den rätta vägen"!

Vackra kurorten bakifrån, med underbar murgröna!

Fantastisk utsikt över staden och mot Ålleberg!


Lunchpromenad

Kategori: Träning


En heeeelt underbar dag för en lunchpromenad! 👌🏃🏃

Jag hade faktiskt möjlighet att ta it hela min rast idag, så det blev en bra runda! 😃👍💪💪👊

En måste ju sätta lite färg på tillvaron, och lysa upp den en smula! 

Njuter av sol, frisk luft och en god ljudbok - snart är det dags att återgå till arbetet!


Måndagsfys

Kategori: Hobbyfotograf


Efter eftermiddagens åskoväder var det trots den höga luftfuktigheten extra skönt att komma ut på en powerwalk med stavarna! 👍🏃🏃

Snaaaart vågar jag mig nog på att jogga lite försiktigt; de sista 2,5 kilometrarna joggade jag mer än gick med stavarna och det kändes faktiskt riktigt bra! Jag är inte helt övertygad om att det kommer att fungera, med tanke på min trasig rygg och den kota som glider omkring och drar med sig nervrötterna, men om det inte fungerar att jogga så är jag lika nöjd och stolt över mina powerwalks!




En gammal vägskylt utmed Sveriges äldsta väg.


När Ålleberg är insvept i dimma sägs det att Ållebergs ryttare samlas...


Jag har allt en helt fantastisk vardagspromenadrunda här hemma! 👌


Over and out, tack och god natt!

Att döma hunden efter håren...

Kategori: Eftertanke


Hör du till dem som dömer människor du möter på förhand, baserat på ålder, kön, utseende, personlig stil eller något annat?

Saftkokarproffs

Kategori: Nöjen


Jag har tagit min nya hobby - saftkokandet till nästa division; jag har investerat i en saftmaja! Nu kan jag koka 7,8 liter saft åt gången, istället för att dutta med 5 liter, och jag misstänker att det finns inbyggt finlir för att slippa saftsilen - som dock även den har sin charm, så därför införskaffade jag en ny sådan - den gamla börjar bli utsliten!

Dagens outfit

Kategori: Mode


Dagens outfit: garderobsfynd! Byxorna har jag aldrig kunnat ha och linnet var det flera år sedan - nu sitter de båda som en smäck! 👌 


Underbart när en successivt kan byta ut garderoben mot de där plaggen som en köpte för att ha "när jag gått ner i vikt"! Räknade inte med att det skulle ta så lång tid, men nu är jag på gång! 👍🏃🏃💪💪👊


Trädgårdsarbete

Kategori: Naturen


Med livet i hus följer ovillkorligen en del trädgårdsarbete, och en sådan här underbar kväll är det ett rent nöje!

Mina nyinköpta fina trädgårdsmöbler! Det blev ett styrketräningspass i sig att få dem på plats, de är väldigt gedigna och tunga! 👌

Där ligger en av mina träningskompisar! 💪💪👊

Trädgårdsmöbler grupp två; inte lika gedigen, men fullt funktionsduglig!


Dags för lite vinbärssaft! 
Far och mor kom med mer rabarber idag, så det blir nog närmare 20 liter rabarbersaft till, utöver de dryga 10 liter jag redan gjort - något säger mig att vi kommer klara oss länge på min saft. 😃

Ostoppbar?

Kategori: Projekt livsstil


Min kära gamla Metallica-T-shirt som jag köpte i 13-årsåldern och som sedan har varit för liten i måååånga år - nu hör den till de plagg som sitter löst och ledigt! 👌💪💪👊



Söndagsfys

Kategori: Naturen


En underbar förmiddag för en powerwalk med lilla bästisen! 



Jag bor utmed Sveriges äldsta väg, och bara längs min promenadrunda har jag tre gånggrifter!





Tro kan försätta berg!

Kategori: Projekt livsstil



Saftkok och lördagsfys

Kategori: Träning

Jag fortsätter mitt saftkok; hittills har det blivit 13 liter flädersaft och drygt 10 liter rabarbersaft! 👌😃
Är sugen på att åka och plocka jordgubbar någon dag, då måste jag ju prova att göra jordgubbssaft också, och jordgubbsrabarber, och kanske lite sylt?
#husmor

Jag ska ha pyjamasparty med lilla bästisen, och det var en heeeelt underbar kväll för en powerwalk! 👌🏃🏃

Det blev en riktigt bra kvällsrunda! 😃

Jag älskar verkligen att kunna följa naturens skiftningar på första parkett!

Måste ju leka lite i havrefältet! 👍😃
#letmetakeaselfie

Underbar solnedgång, som vanligt! 

Det är inte du, det är jag - eller??

Kategori: Eftertanke



Axvalla marknad

Kategori: Det dagliga livet


Det var en skön dag för Axvalla marknad, när solen gassade från klarblå himmel blev det lite varmt...

Dessa herrar bjöd på vacker musik!


Efteråt smakade det bea med lunch på Berga golfbana! 👌

På topp 👌

Kategori: Projekt livsstil



Trött fredagskväll...

Kategori: Hobbyfotograf


Detta var exakt vad jag kände när klockan var 17:15, efter ytterligare en mycket intensiv dag på jobbet. Det märks att det är sommar, om jag säger så, och för tillfället har halverad personalstyrka men enligt de som har arbetat där längre högre arbetsbelastning än på flera år... Hur som helst så trivs jag ju med att det händer mycket och att hålla många bollar i luften så jag klagar inte, även om jag kan bli frustrerad ibland när saker inte flyter på så smidigt som de hade kunnat göra...



Det blev en trött kväll, men ett besök av lilla bästisen piggade som vanligt upp. Hennes föräldrar var tvungna att jobba länge ikväll, så faster ryckte gärna in som barnvakt! 👍💞

Jag håller fortfarande på och saftar för fullt; ca 13 liter flädersaft har det blivit, och nu har jag gått över på rabarbern. 😃


Lunchpromenad

Kategori: Naturen


Trots att det är ytterligare en hektisk arbetsdag så hann jag faktiskt komma ut på en välbehövlig lunchpromenad idag. 👍🏃🏃



Det finns många mysiga gamla hus och bakgårdar i samhället där jag arbetar! 

Det är såååå härligt med all grönska och alla blommor! 

Projekt livsstil v. 27

Kategori: Projekt livsstil

Veckans viktnedgång: - 2,3 kg.
Total viktnedgång: 30,9 kg.
 
Powerwalk/stavgång: 7 dagar / 53 km / 555 min.

Jag har återgått till mina vanliga rutiner, och det verkar ju nästan som att förra veckans skräpmat har dragit igång förbränningen lite extra; det här resultatet kan jag ju inte vara annat än supernöjd med!

 
Detta mål avser när jag får operera ryggen, när jag nått det är nästa mål ytterligare 20kg.

Det har allt hänt en del under min resa...




Hektisk dag och kvällspromenad

Kategori: Träning

Efter en hektisk dag på jobbet var det extra skönt att rensa hjärnan med en kvällspromenad med lilla bästisen och Molly!

Som vanligt +1 km, underligt att appen stänger av sig på samma ställe varje gång...

Grannarna en bit bort från mor och far har släppt ut sina får, sååå mysigt! 👌








Någon som vet vad det är för blommor? Jag tycker väldigt mycket om dem.


Tack för ikväll, Over and out från mig och Molly 💞



Svårt = omöjligt?

Kategori: Projekt livsstil



Gud eller Spindelmannen?

Kategori: Läsning


Jag föredrar att tro på Spindelmannen, eller allra helst på X-men!


Underbara onsdagskväll!

Kategori: Träning


Det var en heeeelt underbar kväll för en powerwalk med stavarna! Jag känner dock ett trängande behov av att komma i säng i hyfsad tid ikväll (har en förmåga att dröna runt till fram emot 24 innan jag ens kommer på att jag borde lägga mig), så det fick bli en kort runda ikväll.

Det där med hastigheten är lustigt; ikväll tyckte jag inte alls att jag gick särskilt fort men var ändå uppe och nosade på hastighetsrekordet, och andra dagar när jag verkligen tänker på att knata på för kung och fosterland kan jag knappt komma upp i runt 120 steg/minut! Det är väl dagsformen som avgör hur det känns antar jag, men det är lite underligt... Bäst är således att knata på i den rakt som känns bra, utan att ströva efter nya rekord!






Men först ska jag gå ut och leta efter mina två pojkar; for your information har jag nu sedan en dryg vecka tillbaks två utekatter, och det är bara lilla Maja som håller sig på hemmaplan..:/

Ja just det! Jag har ju glömt att berätta att jag fyndade trädgårdsmöbler i helgen, utan att ens behöva lämna hemmet! 👍 De förra hyresgästerna hade kvar en del möbler i maskinhallen (de arbetar bland annat med att renovera möbler), och erbjöd mig att köpa en grupp till reducerat pris. De hade inte alls använt den, så den är i fint skick och av gedigen kvalitet så det tvekade jag inte på! 👌😃

Lunchpromenad

Kategori: Träning


Dagens lunchpromenad blev något kortare, men ändock ca 2,5 km, så det får väl anses fullt godkänt. Som synes var det även idag en "spännande" powerwalk med spridda skurar, men det var härligt och uppfriskande. 👍🏃🏃☔️

Arbetsdagen var som vanligt intensiv och något rörig, men det får ju anses som normalläget, och på så vis blir dagarna aldrig långtråkiga! 😃
Det känns lite extra roligt att jag nu har lite BVC-mottagning och även har möjligheten att förskriva vissa hjälpmedel.


Tisdagsfys och sommarväder

Kategori: Träning

Efter jobbet åkte jag direkt upp till Mösseberg för en powerwalk med stavarna. 


En helt underbar kväll för tisdagsfys! 👌🏃🏃💪💪👊

Fantastiskt vackra ängsnycklar och skogsnycklar, fridlysta svenska orkidéer!

En underbar sommarkväll!


Jag vet ju att jag har en positiv grundsyn på livet, men märker att den under mitt pågående Projekt livsstil blivit ännu ljusare. Det är just nu många som tycker att vädret är uselt, de pratade till och med om det på Morgonpasset i P3 härom dagen. Jag måste ju rent teoretiskt hålla med om att temperaturer runt 12 grader i slutet av juni/början av juli inte är särskilt imponerande, men jag upplever inte att vädret är dåligt! Jag njuter av varje stund ute i naturen, och i min värld har vi ju haft enstaka skurar och en del magnifika åskväder, men på det stora hela har det varit fantastiskt! 

Vad tycker du om sommarvädret hittills i år? Har det varit fint, eller har sommaren mest regnat bort och frusit inne???

Lunchpromenad

Kategori: Hobbyfotograf

Arbetsdagen får väl bäst beskrivas som ganska lagom, med en härlig blandning av patienter och fantastiska arbetskamrater! 👌


Det blev en uppfriskande och skön lunchpromenad med tillhörande spridda skurar idag. 👍🏃🏃☔️

Dagens väder kan väl bäst beskrivas som "spännande"...