Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Examinationsseminarium

Kategori: På resande fot

Dagens examinationsseminarium i samtalsmetodik visade sig även vara en form av exponeringsövning.  Vi skulle helt enkelt gestalta en samtalsterapeutisk session med kognitiv inriktning. Som om inte det vore nog så fick vi dessutom byta gestalt med jämna mellanrum.  Dissociationen kom som ett brev på posten,  och vi avslutade med en övning för att "återgå in i oss själva".

 
Sammanfattningsvis så var det en intressant och mycket givande dag, även om det inte var helt enkelt. Som en av kurskamraterna sa i sammanfattningen så fick vi ta del av varandras samtalsstil, vilket var mycket givande.
 
Lärarna poängterade en intressant sak, som jag även har läst i kurslitteraturen; vilken samtalsmetodik vi väljer är egentligen mer eller mindre oviktigt. Det viktiga är vi som behandlare, och att vi kan skapa en terapeutisk allians.
 
Nu är examinationen avklarad, så nu väntar "bara" ett gäng (förhoppningsvis)  mycket intressanta föreläsningar. Imorgon handlar det om MI (motivational interviewing/motiverande samtal) och hedersrelaterat våld.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: