Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Röka plåster?!

Kategori: Debatt

Det sprider sig alltmer bland missbrukare att röka eller tugga Fentanylplåster, som är ett starkt smärtstillande plåster (ca 100 gånger starkare än Morfin). Förra året krävde detta missbruk sex dödsfall, och redan i år har två personer dött på grund av detta. Frågan jag ställer mig är: Hur kommer man på tanken att röka plåster?! Cigaretter och tobak i olika varianter röker man, tabletter sväljer man och plåster har man på huden- Vad är så svårt att fatta med det?? Det borde inte krävas något geni för att inse att när man inte använder ett läkemedel på avsett sätt så blir effekten betydligt mer osäker, och man kan ju ana att effekten blir starkare och snabbare om man inhalerar ett läkemedel som är avsett att användas utvärtes, på samma sätt som när man injicerar tabletter, som är avsedda att passera mag- tarmkanalen innan de tas upp i blodet.

Vad sägs om att tänka efter lite, och använda produkter, och då särskilt läkemedel på det sätt som avses?!

Kommentarer

  • Martina säger:

    Tyvärr är det väl så att de som gör så inte har förmågan att tänka efter och att det faktiskt är en starkare effekt av läkemedlet som de är ute efter.

    Men man kan ju fundera på hur sjutton man kan komma på tanken....

    2012-01-21 | 11:39:31
    Bloggadress: http://ytterligare.blogspot.com
  • Maritha säger:

    Tyvärr så är det väl så det ligger till; de vill bara ha en så stark effekt som möjligt, och tänker inte nästa steg... Har dock läst att både nya och begagnade plåster är högintressant gods på den svarta marknaden- Jag skulle definitivt inte vilja röka/tugga på ett plåster som någon annan haft på huden i 3-7 dagar!

    2012-01-23 | 21:42:08
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: