Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

The Experiment

Kategori: Film

The Experiment är en remake av en tysk film från 2001 som i sin tur bygger på det kontroversiella och verkliga Stanfordexperimentet från 1971.

26 män får chansen att delta i en välbetald studie om mänskligt betéende, där de under två veckor ska vistas som fångar och väktare i en simulerad fängelsemiljö. Männen delas slumpmässigt in i sina roller och från början tar ingen scenariot på allvar, förutom vakten Barris (Forest Whitaker), som snabbt intar ledarpositionen.

Att se förvandlingen, framför allt i Whitaker's rollfigur, är grymt obehagligt. Whitaker är så övertygande att han nästan är svår att titta på. Hans största "motståndare" blir snabbt Travis (Adrien Brody) som vågar stå upp mot den inhumana behandlingen, vilket sätter igång en spiral av sadism, våld och vansinne.
Frågan är hur långt det får gå innan experimentet avbryts...

Poster The Experiment (2010)

En oerhört bra och fruktansvärt otäck film! Man sitter hela tiden med en obehagskänsla inom sig, och undrar vad som ska hända härnäst, och hur långt det hela ska få gå, innan experimentet avbryts...

Jag vill härmed utfärda en varning för den som har svårt för psykologiska thrillers och/eller våldsamma filmer; den här innehåller lite av varje, men personligen tycker jag att den psykologiska biten är värst.


Kommentarer

  • Anette& Dick säger:

    Vi har tittat på bilderna!

    Det var så trevligt när ni var här och så fina kort på era katter.

    Vi ses på tisdag!

    Kram Anette

    2011-08-07 | 08:47:10
    Bloggadress: http://sekelskiftesdrom.blogspot.com/
  • Maritha säger:

    Tack :) Vi hade en jättetrevlig kväll, det måste vi göra om! Vi ses! Kram.

    2011-08-07 | 13:26:38
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: