Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Vägen till jobbet...

Kategori: Det dagliga livet

På väg till jobbet igår kväll såg jag två spännande/otäcka saker:

Det första var en bärgningsbil som kom farande i alldeles för hög fart inne i centrala Skövde, och - jag skojar inte - när det kom en kurva så tog han den på två hjul!!!
Detta fick mig att fundera en stund över vem som kommer och bärgar bärgningsbilen, omden har kört i diket eller vält, vilket mycket väl skulle ha kunnat hända i det här fallet..?
Efter den här händelsen tog han det en aning lugnare, och rondellen tog han faktiskt med alla hjul i marken (!).

Ute på ringleden, i höjd med lillegården och ICA Maxi finns det en busshållplats om man är på väg mot KSS/Ryd. På ringleden är hastighetesbegränsningen 70 km/h, och alltså har bussarna inte företräde när de kör ut från den busshållplatsen, men de brukar beté sig som om de hade det, och jag har bara väntat på att en olycka ska ske på det här stället, pga att bussarna bara kör ut från hållplatsen utan att se sig för eller bry sig om huruvida bilisterna har möjlighet att stanna eller inte. "Störst går först verkar vara den trafikregel som många av busschaufförerna på denna busslinje tillämpar.

Nåväl, igår när jag åkte till jobbet så hade det i alla fall skett en olycka vid den busshållplatsen, just på det sätt jag har förväntat mig; en buss hade kört in i en bil snett bakifrån. Såvitt jhag såg var bilen intryckt i bak, och bakrutan såg krossad ut, men jag hoppas inte att någon människa blev skadad i olyckan!

Usch och fy, jag kan bara föreställa mig hur otäckt det skulle vara att bli påkörd bakifrån av en jäkla BUSS!!! Vilken skräck och panik man skulle känna de sekunder det tar innan man hinner känna efter om man är skadad, och i så fall hur illa skadad man är... Som tur är så kan ju i alla fall bussen inte ha hunnit komma upp i någon hastighet att tala om, eftersom den just hade kommit ut från enh hållplats, men ändå...

Kommentarer

  • Anette säger:

    Många kör för fort i rondeller när det är halt.

    Nu är jag ledig till efer jul, det ska bli så skönt.

    Här kommer en liten beställning till min söta svärdotter.

    1. 1st. p95070

    2. 1St. p9794

    Kram Anette

    2010-12-21 | 11:56:22
    Bloggadress: http://www.sekelskiftesdrom.blogspot.com/
  • Jennie säger:

    Jag såg det också när jag var på väg hem från MAXI men enligt SLA så gick det inte riktigt till så, verkar vara mer att bilen självmant stannat för att släppa fram bussen varpå buss nr två som kom efter bilen körde in bakifrån i bilen. Fast det är klart det kan ju varit så att bilen fick panikbromsa för att buss nr 1 bara körde ut. I vilket fall som helst var det otäckt men jag kunde givetvis inte låta bli att stanna till och kolla, två bussar och en sönderkrockad bil. I tidningen stod det bara att personerna förts till KSS men inte hur allvarliga skadorna var.

    2010-12-22 | 15:36:04
    Bloggadress: http://khalypso.blogg.se/
  • Maritha säger:

    Inte så smart att stanna för att släppa fram en buss på 70- väg i ishalka när man har ytterligare en buss bakom sig... Tyvärr så är ju folk inte så smarta, och så här års är det som om hjärnan fryser till is på dem..:(

    2010-12-22 | 19:22:25
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/
  • Anette säger:

    Beställning p 95076

    Jag längtar till julafton!

    Kram Anette

    2010-12-22 | 20:37:00
    Bloggadress: http://www.sekelskiftesdrom.blogspot.com/

Kommentera inlägget här: