Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Avrättningen misslyckades

Kategori: Debatt

Priset för dagens sjukaste nyhet/artikel går utan konkurrens till Aftonbladet.se, och deras artikel om 53-årige Romell Broom, som efter 25 år på Death Row igår kl: 14:00 skulle få sitt straff och avrättas.

Vari ligger då det sjuka i detta (förutom just själva dödsstraffet, som i sig är en helt annan debatt)?
Jo- bödeln slet i flera timmar med att hitta en blodåder att sätta nålen via vilken de dödliga injektionerna skulle ges- utan att lyckas. Till slut gick det så långt att fången grät av smärta och själv försökte få in nålen i kroppen! Då bröt hans försvarsadvokat in och kontaktade domaren i Ohios högsta domstol. 
Eftersom avrättningar enligt lagen ska vara ”snabba och smärtfria” så avbröts den, och sköts upp en vecka.

Romell Broom.
Romell Broom.

Som om inte detta vore nog så avslutar Aftonbladet med att konstatera att offrets familj såg nedstämda ut när de lämnade fängelset.  – De kom hit för att få ett avslut, och det fick de inte, säger fängelsets talesperson, Julie Walburn, till The Australian.

Frågar mig själv vad som är sjukast i detta:
Att bödeln i flera timmar fick tortera offret genom att fortsätta att leta efter lämpligt kärl att ge den dödliga injektionen i?
Att en bödel inte är tillräckligt bra på att sticka så att han klarar av sitt jobb?
Att de inte hade någon som var bättre på att sticka att kalla in när bödeln inte kunde sköta sitt jobb (i och för sig så kan man ju bara hoppas att det jobbet inte är så eftertraktat...)?
Att artikeln avslutas med att tycka synd om offrets familj, som inte kunde få ett avslut?

Kan bara hålla med min arbetskamrat i att vi nog tror att vi är mer lika amerikanerna än vi faktiskt är, det är bara att se på attityden till dödsstraff och inställningen till vapen; "Hur ska du kunna försvara din familj om du inte har ett vapen på dig?!"

De uppenbara fortsatta diskussionerna kring dessa ämnen kommer en annan dag, när jag orkar sitta ner, tänka och formulera mina åsikter på ett förhoppningsvis hyffsat tydligt sätt...

Kommentarer

  • Helly säger:

    Hmmm, det framgàr inte ens av artikeln vad han hade gjort fòr att fà ett dòdsstraff. Sjàlvklart ska han vill inte torteras, men jag har nog lite svàrt att tycka synd om honom som det verkar som den som har skrivit artikeln gòr....

    2009-09-17 | 16:29:02
    Bloggadress: http://tjejpasicilien.blogspot.com
  • Maritha säger:

    Jag reagerade mest på att artikelförfattaren (och fängelsets talesman) tyckte synd om offrets anhöriga, som inte kunde få ett avslut... Tycker att hela företéelsen med dödsstraff är ganska sjuk oavsett vad personen i fråga har gjort sig skyldig till, och jag tycker inte heller att varken fysisk eller psykisk tortyr är OK, och i det här fallet verkar han ju utan tvivel ha blivit utsatt för båda...

    2009-09-17 | 23:19:15
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/

Kommentera inlägget här: