Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Lever du ditt liv via internet?

Kategori: Datanörd

Läser på Aftonbladet.se om Amy Tylor och David Pollard från England. De möttes i ett chattrum 2003, blev kära och gifte sig så småningom. Båda gillade dataspelet Second life, och spelade det regelbundet. Men så en dag upptäckte Amy att hennes mans karaktär i spelet, hans så kallade avatar, hade sex med en prostituerad. 
David sade att det var Amys fel, eftersom hon inte gett honom tillräckligt med uppmärksamhet.

I verkligheten blev paret sams igen. Men i den virtuella världen hyrde Amy en privatdetektiv, och snart upptäckte hon maken i ännu en komprometterande situation. Enligt Amy hade han cybersex med en annan kvinnlig spelare i Second Life. David erkände att han pratat med en amerikansk kvinna i 2-3 veckor, och sade att han inte älskade Amy längre, att äktenskapet var över och att de aldrig borde ha gift sig.

Nästa dag begärde Amy Taylor skilsmässa från den man hon varit gift med i tre år.
Idag har hon en ny man - som hon mötte i internetspelet World of Warcraft.

Visst kan internet vara ett bra hjälpmedel för att träffa en partner, men dessa två verkar ju leva hela sitt liv via internet, och då tycker jag att det går en aning för långt; man kan faktiskt träffa människor IRL också, och umgås med den verkliga personen, och inte bara hans/hennes avatar...
Vad är det för fel på att gå ut och ta en fika ihop?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: