Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Kan lucia vara en man?

Kategori: Debatt

Just nu rasar en debatt kring huruvida Lucia kan vara en man, eller om det måste vara en kvinna. Bland annat så skriver Aftonbladet om Freddy Karlsberg i Motala, som vann omröstningen om skolans Lucia- men rektorn bytte ut honom mot en tjej. Jag kanske är konservativ, men eftersom den ursprungliga Lucia var en kvinna så tycker jag att Lucia bör vara en kvinna. Men samtidigt så tycker jag inte att man behöver ta så seriöst på det hela; vill Freddy vara Lucia, och skolans elever har röstat fram honom som årets Lucia, så låt honom för Guds skull få vara Lucia! Det behöver väl inte vara så allvarligt! Redan när jag gick på låg- och mellanstadiet såg man ju kvinnliga "tomtenissor", så varför inte en manlig Lucia?


Jag tycker att Freddy var riktigt söt som Lucia!

Vad tycker du; skall Lucia vara en kvinna, eller kan det lika gärna vara en man?

Kommentarer

  • Prinzessin säger:

    Hehe det hände på vår skola med, eller rektorn ändrade de inte utan lärarna sa bara att det var en dum ide. Och ingen tog det seriöst egentligen.



    Jag tycker Lucia ska vara kvinna, och hon ska inte vara blond.

    2008-12-03 | 03:39:57
    Bloggadress: http://prinzessin.blogg.se/
  • Maritha säger:

    Jag håller med dig ang. Lucia, men samtidigt så tycker jag inte att man behöver ta luciafirandet på småskolor så himla seriöst; vill pojkarna vara Lucia, och de övriga eleverna röstar på dem, så låt dem då vara det.

    2008-12-03 | 16:32:04
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se/
  • Lennart säger:

    Vi brukar ha en manlig Lucia på företagets julfest, vi får några att rösta på. Det brukar bli en massa fniss och skratt då han skrider fram med hela luciatåget efter sig.

    2008-12-07 | 14:45:26
    Bloggadress: http://trannel.blogg.se/

Kommentera inlägget här: