Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Låt var och en vara sig själv!

Kategori: Debatt

Jag har funderat en del över det här med utséende på sistone.
Jag har inte undgått att märka att vissa nya människor jag träffar beter sig annorlunda mot mig nu än vad de antagligen skulle ha gjort om de mötte mig innan jag klippte mig och färgade håret. Det är inget jag bryr mig om; det är deras förlust om de tror att jag är "en farlig person" bara för att jag har svart/rött hår!

Nej, det jag tycker är beklämmande är de människor jag har träffat i mitt liv, vars närmaste familj har tagit avstånd från dem för att de har valt att se ut på ett eller annat sätt.
Jag kan inte förstå vad det är för typ av människor som gör så?! Man är ju samma person oavsett om man har långt eller kort hår, om det är blont eller svart, om man har jeans eller skinnbyxor på sig?
Vad är det jag har missat, som dessa familjemedlemmar tycker är så viktigt? Hur kan man ta avstånd från sin son/dotter/barnbarn el.dyl. bara för att han/hon väljer att byta frisyr eller klädstil?

Jag har en familj som jag har förstått trots allt är väldigt vidsynt, och aldrig har klagat över mina olika nycker och stilar genom åren, även om pappa undrade varför jag under en period färgade delar av håret grönt..;)
Det är väl delvis det som gör att jag absolut inte kan förstå hur man kan ta avstånd från och tala illa om en person man känner, och tidigare har tyckt om, bara för att han/hon klipper sig eller väljer att klä sig på ett annat sätt än tidigare.

http://www.tilleftertanke.nu/clipart/flicka_punkare.gif                                           

Det är väl mångfalden som berikar, eller..???

Kommentarer

  • Jenny säger:

    Jag kan bara skriva under på allt du har skrivit! Heja mångfalden!

    2007-06-24 | 16:51:24
    Bloggadress: http://jensan73.blogg.se
  • Maritha säger:

    Alltid kul när folk instämmer i det man säger..:)

    2007-06-24 | 17:14:11
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se
  • Andreas säger:

    Håller med om att det om att man bör bli uppskattad, älskad och respekterad oavsett hur man ser ut. Samtidigt bör man vara medveten om att man inte alltid kommer att blir det (när man väljer att se "väldigt annorlunda" ut). En jobbarkompis råkade t.ex. ut för att de gamla tanterna inte öppnade dörren när han kom på hembesök. De ringde först till hans chef och frågade om han hade skickat någon. Tanterna vågade helt enkelt inte öppna dörren när jobbarkompisen ringde på.

    2007-07-01 | 08:34:12
    Bloggadress: http://a5.blogg.se
  • Maritha säger:

    Visst är det så, och för det mesta väljer man väl en annorlunda stil för att sticka ut, och provocera lite..;)
    Det jag blir arg på är när den närmaste familjen, som känner personen utan och innan, tar avstånd och behandlar någon annorlunda bara för att han/hon väljer en annan stil! jag har två bekanta som har råkat ut för det, och jag fattar inte hur deras familjer tänker?!
    Apropå din arbetskamrat så var jag själv lite rädd i början, att vissa patienter skulle vara rädda för mig eftersom jag har en lite annorlunda hårfärg, men det har inte varit några problem; det är ingen av dem som har kommenterat det, och ingen har verkat rädd för mig heller..;)

    2007-07-01 | 09:57:00
    Bloggadress: http://maritha.blogg.se

Kommentera inlägget här: