Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Jungfrustenen

Kategori: Fantasy

Författare: Michael Mortimer.
ISBN: 9789113053714.
Serie: Mortimer, del 1.

Ida Nordlund är en ung student vid Karolinska Institutet, som av en ren slump hamnar på Nobelmiddagen. Där träffar hon den ryske nobelpristagaren av fysik, som på något sätt känner Idas mormor, och som blir mördad framför hennes ögon. Innan dess hinner han dock lämna över ett skrin med mystiskt innehåll samt ett hittills okänt historiskt brev, som kan komma att vara mycket viktigt. Plötsligt finner sig Ida på alla dagstidningars förstasidor; efterlyst under namnet "Nobelmördaren"...

Samtidigt befinner sig den enda som egentligen vet vad allt det här handlar om (Idas mormor, Alma) i Ryssland, så Ida bestämmer sig för att försöka ta sig dit, och låta Alma förklara vad allt det här egentligen handlar om.

På något vis har Ida kommit fram till att Carl von Linné och hans lärljunge Daniel Sollander är inblandade, liksom Niels Bohr och Greta Garbo, men varför beter sig djuren så underligt? Och vad har egentligen flodpärlmusslorna med saken att göra?

Jungfrustenen (inbunden)

Jungfrustenen är en oerhört spännande bok, som präglas av ett rasande tempo från första sidan till sista. Jag får lite samma feeling som i Dan Browns böcker, förutom att den här känns mer komplex och mer dystopisk. Det som gör det hela så oerhört spännande är att huvudpersonen, Ida, till en början inte har någon aning om vad hon egentligen blir inblandad i. Allt eftersom tiden går får hon successivt veta lite mer, men jag antar att varken vi läsare eller Ida får veta hela handlingen förrän den sjätte och sista boken i den planerade serien är utläst. Jag hoppas verkligen att Michael Mortimer skriver snabbt, för jag kommer inte att vilja vänta länge på fortsättningen!

Tack till Nordstedts förlag för det fina recensionsexemplaret, som vi bokbloggare fick på bokmässan!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: