Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Jag är den som skall komma

Kategori: Dokumentärt

Författare: Johanna Nilsson.
ISBN: 9789137139906

Bernice lever med sin man och deras två pojkar samt ett tredje barn på väg, men när Bernice plötsligt får missfall vänds hela deras tillvaro upp och ned, på många sätt. Inte nog med att den nya lilla familjemedlemmen aldrig får bli en riktig del av familjen; Bernice drabbas också av en svår psykos, tror att hon är Jesus syster och sänd för att frälsa världen ifrån ondo, blir mot sin vilja inlagd på sjukhus och tvångsvårdad.

Jag är den som skall komma (e-bok)

Jag är den som skall komma är en annorlunda bok, på flera sätt; dels givetvis genom att det inte är en vanlig kärleksroman, utan att den handlar om psykoser och vanföreställningar, och dessutom är skriven ur den sjukes perspektiv. Detta gör den intressant och läsvärd, men samtidigt väldigt tung att läsa.

Skildringen av skötaren Sami gör mig extra ont; undrar just hur många vårdpersonal som dras med i sina patienters galenskaper och/eller utnyttjar sitt övertag gentemot den sjuke..?

Jag rekommenderar Jag är den som skall komma till alla som är intresserade av psykiatri och hur det mänskliga psyket kan reagera på svår påfrestning!

Tack till Bokförlaget Forum för recensionsexemplaret!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: