Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Konsekvenser av att dö

Kategori: Biografi

Författare: Rose  Marie Bouw.
ISBN: 9789197851770.

Anne-Sofie bor i Holland med sin man när hon blir gravid med deras första barn. Ann-Sofie har svårt för långvarig smärta, men när hon försöker förklara det för sin barnmorska får hon bara höra att förlossningar gör ont och att hon bara är sjåpig. Smärtlindring och bedövning är skadligt för barnet, och hon vill väl inte skada sitt barn???
Under hela graviditeten kämpar Ann-Sofie för att förklara exakt hur svårt hon har för långvarig smärta; att hon helt enkelt inte klarar av det, men hon får ständigt samma svar.

Utifrån sett får Anne-Sofie en drömförlossning som är över på bara ett par timmar, men inom henne är det något som dör. Hon är övertygad om att hennes barn blivit taget ifrån henne och dödat, och att den pojkbebis som läggs på hennes bröst är någon annans barn, ett barn som riskerar att gå samma öde till mötes om hon inte skyddar honom. Den första tiden efter förlossningen bor hennes mamma och mormor hos Anne-Sofie och hennes man, och de förstår nog alla tre att allt inte står riktigt rätt till hos Anne-Sofie, men  de inser inte fullt ut exakt hur illa det faktiskt är; att Anne-Sofie lever i en värld av paranoia och hallucinationer, fylld av ren och skär skräck.

Sakta men säkert tycker dock Anne-Sofie att hon börjar må lite bättre, men när hon blir gravid på nytt blossar hennes rädsla upp igen; kommer den här förlossningen att bli lika svår som den förra..?

Konsekvenser av att dö (häftad)

I Konsekvenser av att dö får vi följa Anne-Sofies tankar och resonemang under tiden som hon befann sig i en förlossningspsykos, -depression och tiden därefter. Det gör den till en unik bok i sitt slag, som är mycket viktig och upplysande. Jag rekommenderar den till alla som arbetar inom förlossningsvården och psykiatrin, samt till alla som av vitt skilda anledningar är intresserade av hur det mänskliga psyket kan fungera!

Tack till Ordberoende förlag, för det fina recensionsexemplaret!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: