Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Den svarta löparen

Kategori: Deckare

Författare: Kristina Appelqvist.
ISBN: 9789186369750.

Helt oväntat hittas rektorns sekreterare mördad på Västgöta universitetet i Skövde. De som först måste förhöras är givetvis hennes arbetskamrater i kanslihuset, inklusive den ganska nytillsatta och unga rektorn, Emma Lundgren. Allteftersom polisen pratar med universitetets ledningsgrupp, desto underligare verkar de allesammans, och dessutom är det bara Emma som har alibi för mordnatten. Polisen avslöjar en massa personliga hemligheter på jakten efter universitetsmördaren, hemligheter som skyddas till varje pris..?

Den svarta löparen (pocket)

Av någon anledning har jag dragit mig lite för att börja läsa Kristina Appelqvists böcker; jag har fått för mig att de skulle vara amatörmässiga och pinsamma, men bor man i Skövde så måste man givetvis ha läst dessa böcker, och och jag får erkänna att jag blev mycket positivt överraskad när jag nu äntligen tog tag i det!  jag kommer definitivt att läsa Appelqvists andra böcker också! Pusseldeckare i hög klass i akademisk småstadsmiljö får väl kallas ett ganska unikt grepp, och det funkar, hela vägen!

Kommentarer

  • [Anna] säger:

    Åh vad bra att någon äntligen säger att dessa böcker är läsvärda pusseldeckare, jag har dessa men har läst så många negativa recensioner så jag har inte riktigt våga läsa dem.

    Svar: Jag tycker absolut att du ska läsa dem! De är klart läsvärda, men lite mer lågmälda och inte lika actionfyllda som dagens deckare brukar vara, på så vis påminner de mest om de lite äldre deckarklassikerna, såsom Maria Lang och gänget. Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte :)
    Bokälskaren

    2013-02-24 | 09:00:51
    Bloggadress: http://bokraden.blogspot.com

Kommentera inlägget här: