Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Dödens pendel

Kategori: Deckare

Författare: Jonas Moström.
ISBN: 9789186519421.
Serie: Axberg & Jensen, del 1.
Uppläsare: Torsten Wahlund.

Av en slump upptäcks att det denna sommar verkar vara fler än vanligt som dör av "plötslig hjärtdöd", en slaskdiagnos som används om ingen annan dödsorsak hittas. Det är ju dock inte så förvånande att Gerd Ekström, som är 90+ plötsligt dör i sömnen, även om sonen är övertygad om att någon varit inne hos henne på natten, någon som tagit hennes väckarklocka. När unga och friska människor (någon har inte ens fyllt 20) plötsligt börjar drabbas av samma plötsliga hjärtdöd upplever både polis och läkare att det finns anledning att titta närmare på dödsfallen...

Dödens pendel (ljudbok)

Jag blir oerhört irriterad av de "spänningsskapande" ljudeffekterna som spelas med (alltför) jämna mellanrum, och det får mig att tappa en del av koncentrationen. Dessutom känns historien och dialogerna onödigt långa och intetsägande; mycket hade kunnat redigeras bort.

Sammantaget så är Dödens pendel en helt OK bok, om en inte är ute efter något som kräver någon större tankeverksamhet eller stimulans, men för egen del kommer det nog dröja innan jag vågar mig på resten av böckerna i serien... Jag tror nog att behållningen kan vara större om en läser boken, så att en slipper alla hemska ljudeffekter och andra störningsmoment i ljudboken.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: