Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Kafka på stranden

Kategori: Fantasy

Författare: Haruki Murakami.
ISBN: 9789113028354.

Kafka på stranden är en mycket underlig och helt fantastisk bok, som består av flera parallella handlingar, som slutligen går ihop (eller gör de det..?). En brådmogen femtonårig pojke rymmer hemifrån; efter att ha hamnat i en del trubbel i skolan känner han att han bara inte kan gå dit mer. Han hamnar på ett märkligt, privat bibliotek, där han träffar människor som kommer att betyda allt för honom.

En äldre man som inte är särskilt smart efter en olycka i barndomen, kan tala med katter och stenar. Efter ett traumatiskt möte med Johnnie Walker beger han sig hemifrån. På sin resa träffar han en lastbilschaufför, som överger sitt gamla liv för att följa med den gamle på sitt uppdrag. Fiskar och iglar regnar från himlen, och så är det den där ingången, som ska öppnas- För att sedan stängas, och allt måste ske i exakt rätt tid.

Är en människa bunden till den demiension hen för tillfället vistas i, eller kan man smita emellan, om man passar på vid exakt rätt tidpunkt? Till slut vet man varken in eller ut, hit eller dit- Men samtidigt är allt Murakami skriver så enkelt och självklart. Kafka på stranden är en djupt filosofisk bok, som samtidigt är oerhört medryckande och lättläst!

Kafka på stranden (pocket)