Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Feminism och jämställdhet

Kategori: Debatt

Igår såg jag och sambon på det avsnitt av Betnér direkt där man diskuterar kvinnor i media (och feminism generellt). Vi blev båda så oerhört trötta på Alexandra Pascalidous gapiga och aggressiva stil; varken Karin Adelskjöld eller Robert Aschberg fick komma till tals några längre stunder, innan Pascalidou var där och avbröt. Till slut kunde jag inte annat än hålla med Adelskjöld "Om jag satt hemma och tittade på det här, och hörde att du var feminist så skulle jag inte vilja vara feminist!" Det kommer att ta låååång tid att reparera det Pascalidou förstörde för den svenska feminismen och kampen för jämställdhet under den timmen..:/
 
  Alexandra Pascalidou 
 
Ett annat, i mina ögon likartat problem är när tidningen Amelia, som i första hand vänder sig till mogna och intelligenta kvinnor har reportage av typen "Vem blir din man på sommaren?", där de listar olika "mans-typer", såsom hemmafixaren, grillmästaren, bag in box-pimplaren, slöfocken och så vidare...
I ett tidigare nummer skrev de om att det finns färre kvinnor i olika företagsstyrelser och dylikt, och då skulle man som läsare sätta upp en lapp på sin arbetsplats, där det stod "På denna arbetsplats arbetar mest män!" eller något liknande, lika idiotiskt; vad vinner man som kvinna på att sätta upp sådana lappar på jobbet??
 
Detta är några exempel på när feminismen biter sig själv i svansen; vem kan annat än att tycka att dessa kvinnor är allmänt jobbiga? - Då gör man (i alla fall jag) tvärtom istället, bara för att inte bli associerad med dessa stolpskott till kvinnor!
 
Bara för att man är för jämställdhet, tycker att kvinnor ska få lika mycket i lönekuvertet som sina manliga arbetskamrater (förutsatt att de utför samma arbete) och så vidare så måste man inte gapa, skrika och trycka ner männen för det! Bara för att kvinnorna har blivit utnyttjade och förfördelade under många år så betyder inte jämställdhet att det är vår tur att trycka ner männen nu; vi lever sida vid sida, och skall se varandra som jämlikar - Ingen är eller ska vara mer värd än den andre, inte heller kvinnan!
 
Bara för att man är för jämställdhet så måste man inte heller "bli" en man; du kan visst sminka dig, gå i högklackat en vanlig tisdag och raka hela kroppen om du vill det - och ändå vara för jämlikhet! Det har ingenting med varandra att göra, förutom att alla har rätt att klä sig och se ut som de vill!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: