Maritha

"Du säger att jag har en liten värld, men den är snygg och full av flärd!"

Att leva med kroniska smärtor...

Kategori: Det dagliga livet

Jag har ju haft problem med smärtor sedan många år tillbaks nu, jag kan inte minnas tillbaks till innan jag hade smärtor. Det började redan som barn med svår växtvärk, och sedan har det rullat på... Det är dock "bara" sedan de senaste 6-7 åren jag har upplevt att jag haft en smärtproblematik. Tidigare har det mer känts som "normalt", något som alla får dras med. På senare år har jag insett att det inte alls är så, att de allra flesta inte har ont hela tiden. Denna insikt i kombination med att mina egna smärtor har eskalerat har gjort att jag har haft en väldigt tung tid nu. Därför var det inte riktigt rätt tajming att min läkare ringde idag och konstaterade att jag behövde jobba på sätt att hantera smärtan, "för det verkar ju vara din lott"... Han konstaterade också att den traditionella medicinen är duktig på att bota akuta åkommor, men mindre duktiga på att hantera långvariga problem. Han tyckte därför att det var väldigt bra att jag själv har tagit kontakt med en klinik som är specialiserade på långvariga smärttillstånd. Jag håller verkligen alla tummar för att de kan komma med tips och råd på hur jag kan förbättra min situation!!!

Idag har det varit processutbildning på Karstorp, en lång och tung dag med bara teori. Att dessutom sitta stilla en hel dag gjorde inte mina smärtor bättre- när jag kom hem hade jag ont från höfterna och uppåt!

Kommentarer

  • Emma säger:

    Hej på dig, jag ser att dina smärtor börjat så som mina, och jag kan inte heller längre minnas hur det känns att inte ha ont. Jag håller tummarna för att du får hjälp så att du kan ha det fantastiska liv du förtjänar!

    Sköt om dig!!

    Kram

    2009-05-19 | 20:36:32
    Bloggadress: http://frokenkuriosa.blogspot.com

Kommentera inlägget här: