Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Råna är silver, låna är guld

Kategori: Feel-good

Författare: Catharina Ingelman Sundberg.
ISBN: 9789173487535.
Serie: Pensionärsligan, del 2.
Uppläsare: Helge Skoog.

Pensionärsligan är tillbaka!

Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta är tillbaka. De har lämnat livet på servicehemmet Diamanten bakom sig och befinner sig i Las Vegas.

Med utstuderad taktik, ett par löständer och varsin rullstol ska de överlista säkerhetssystemet på Casinot. De stulna pengarna ska mångdubblas, placeras i stöldfonden Grindslanten och göra livet bättre för gamla och sjuka.

Men innan de vet ordet av har det kriminella mc-gänget Band Angels fått ögonen på pensionärerna som nu har återvänt till hemlandet. De har köpt en grosshandlarvilla på Värmdö där de ska finputsa sin strategi. Kommer Märtha och gänget lyckas med att supa mc-killarna under bordet med hjortonlikör och kakor? Och hur klarar Krattan av att hantera en stalker?

Låna är silver, råna är guld (mp3-bok)

Jag fullkomligt älskade Kaffe med rån, som var Catharina Ingelman Sundbergs första bok om Pensionärsligan, och Låna är silver, råna är guld fortsätter i samma underbara stil. Bokens huvudkaraktärer skildras med stor värme och kärlek, och är heeeelt underbara! Jag vill bli som Märta när jag blir äldre! Ingelman Sundberg visar på ett humoristiskt sätt att en inte nödvändigtvis måste bli tråkig och institutionaliserad bara för att en blir gammal! En har sin personlighet kvar även om åren går, men i dagens äldrevård är det tyvärr inte alltid möjligt att få möjlighet att ge uttryck för den. Äldrevården har dock utvecklats mycket under bara de år som har gått sedan jag tog mina första stapplande steg som ungdomsresurs, sommaren 1993, och idag är många äldreboenden individfokuserade och inte längre lika rutinbundna. Det varierar dock mycket från boende till boende (och från avdelning till avdelning), och finns fortfarande mycket kvar att göra för att modernisera äldrevården!

Helge Skoog är klockren som uppläsare av böckerna om Pensionärsligan; det skulle liksom inte alls bli lika trovärdigt om någon yngre hade läst den!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: