Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Offer utan ansikte

Kategori: Deckare

Författare: Stefan Ahnhem.
ISBN: 9789137142142

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spänningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skånsk deckartradition. En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor.
"Ahnhem har sammanfattningsvis skrivit en kompetent och kravlös kriminalroman, perfekt för slöa sommardagar." Svenska Dagbladet

"Alla fans av svensk krim kan glädja sig åt både denna och kommande berättelser i sällskap med Fabian Risk." Weekend Avisen, Danmark "Våldsam och effektiv. 4 av 6 stjärnor." Politiken, Danmark

"Ahnhem skapar medkänsla för seriemördaren genom att skildra honom som ett offer, istället för bara som förövare. Dessutom är mördaren så intelligent att man kommer på sig själv med att sitta och hoppas att han ska lyckas med sin blodiga plan." Knack Focus, Nederländerna

 Offer utan ansikte (inbunden)

Många bokbloggare har ju skrivit om Stefan Ahnhem under förra året. Detta är hans debutroman, men han är långt ifrån någon novis; han har varit med och skrivit manus till en massa bra kriminalserier på TV och film, såsom exempelvis Kurt Wallander och Irene Huss. Den erfarenheten lyser tydligt igenom; Mördare utan ansikte känns långt ifrånsom någon debutroman. Den är komplex och spännande från första raden och jag längtar efter Ahnhems nästa roman!!!

 

 

 

 
 
 

Kommentarer

  • [Anna] säger:

    Längtar oxå efter nästa bok men tror inte den skulle komma förens 2016 :(

    Svar: Åh nej, då blir det en låååång väntan..:/ Tur att det finns mycket annat att läsa under tiden! 👍
    Bokälskaren

    2015-01-14 | 14:10:59
    Bloggadress: http://bokraden.blogspot.com

Kommentera inlägget här: