Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Död i andras ögon

Kategori: Fantasy

Författare: Charlaine Harris.
ISBN: 9789170018183.
Serie: Sookie Stackhouse / True Blood, del 4.
Uppläsare: Monika Wilkens.

Sookie är singel igen och Bill har åkt till Peru. Men det innebär inte lugn och ro för Sookie, tvärtom. På väg hem från jobbet träffar hon på vampyren Eric, halvnaken och förvirrad. Det visar sig att ett gäng häxor förtrollat honom så att han förlorat sitt minne. De här häxorna är inte tandlösa tanter på kvast, utan en grupp maktlystna varelser som använder sina krafter för att med maffialiknande metoder utpressa krogägare i Shreveport. Sookie måste ta hand om Eric medan de andra vampyrerna försöker hantera häxorna, och de inleder en relation. Som om inte det vore nog med problem så dyker det även upp varulvar, och Sookies bror Jason försvinner.

Vampyrer och mysterier i en härlig mix, kryddat med heta känslor och humor. Detta är bokserien bakom den populära teveserien True Blood, där bland annat Alexander Skarsgård har fått beröm för sin insats som vampyren Eric.

Död i andras ögon (häftad)
Serien om Sookie Stackhouse är kanske ingen stor litterär upplevelse, men den är lättlyssnad och underhållande och jag gillar den!

Ny uppläsare i denna bok, och även om Monika Wilkens låter förväxlande lik Åsa Forsblad Morisse röstmässigt så är jag inte helt förtjust i hennes betoning och intonation.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: