Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

50 shades freed

Kategori: Chicklit

Författare: E.L James
ISBN:
Uppläsare: Becca Battoe.

När den unga litteraturstudenten Anastasia Steele träffade den drivne företagaren Christian Grey föll hon handlöst, och de inledde ett passionerat förhållande. Ana blev både chockad och skrämd av hans sexuella preferenser och komplicerade historia - deras relation är en ständig kamp mellan begär, svartsjuka och villkorslös kärlek.

Nu har de allt: passion, närhet, rikedom och en värld full av möjligheter. Men Ana vet att det inte kommer att bli lätt att älska Christian - hon måste på något sätt lära sig att dela Christians livsstil utan att förlora sig själv. Samtidigt måste Christian kämpa med sitt kontrollbehov och ta itu med problemen i sitt förflutna.
Just när det verkar som om de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsätta Ana för det hon fruktat allra mest …
 
E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras.


Jag vet inte om jag bara inbillar mig (kanske är det bara att jag vant mig), men jag tycker att sexet känns betydligt mer nertonat, från bok till bok. Serien kommer alltmer att utvecklas till en thriller, och själva storyn ÄR faktiskt riktigt fängslande! 

Denna vändning anser jag vara positiv, men jag har hört att andra tycker tvärtom - och det är klart, den som läser böckerna endast som erotisk litteratur vill väl inte ha någon thrillervändning!

Kommentarer

  • Mariasandrah säger:

    Jag var väldigt emot själv läsa 50 nyanser serien, för jag trodde den enbart skulle vara erotisk, då jag inte är så förtjust i kärleks romaner, som typ Harleqiun. Men 50 nyanser var helt annorlunda och tackvare att det mer oxh mer utvecklade sig till en thriller, som höjde spänningen, gjorde att jag mer eller mindre älska trilogin och blev helt fast, kunde inte sluta läsa, ville ha mer. Jag tycker med att det känns som det blev mindre sex i bok 2 och 3, blev mer fokus på spänningen och dramat som utvecklades. Jag lyssna på två av böckerna, bok 1 o 3, bok 2 läste jag i tryckt form. Var ingen skillnad så, men bäst var att lyssna, fick en annan känsla då, blev ännu mer spännande, svårt förklara. Jag gilla verkligen trilogin. Jag är särkilt förtjust i kärleksromaner som har en spänning, thriller inslag. En bra blandning.

    Svar: Tack för att du delar med dig; vi verkar ha samma tankar kring serien i mycket! 😃
    Bokälskaren

    2015-01-03 | 21:52:56

Kommentera inlägget här: