Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Hämnaren från Tjörn

Kategori: Deckare

Författare: Ramona Fransson.
ISBN: 9789186465285
Serie: Greger Thulin, del 5.
Uppläsare: Ramona Fransson.

Greger och Charlotte är på väg hem efter en välförtjänt semesterresa i Spanien när en bil sprängs i luften bara en bit ifrån dem, mitt på Tjörnbron. Bilen visade sig tillhöra Försäkringskassans överdirektör, som omkom i explosionen.

Olivia är en ensamstående mamma till Emil och Mylla. Olivia drabbas av cancer och måste genomgå tuffa behandlingar samt operationer, men på grund av Försäkringskassans nya tuffa regler är hon under nästan hela sitt sjukdomsförlopp tvingad att arbeta, trots att hon knappt kan stå på benen och egentligen är alltför sjuk för att ens ta hand om sitt hem och sina barn, och definitivt för sjuk för att arbeta.

Hämnaren från Tjörn (ljudbok)


Den femte delen om Greger Thulin är lite annorlunda upplagd än de tidigare böckerna i serien; parallellt med utredningsarbetet för vi följa de omständigheter som ledde fram till morden. Detta är en högst aktuell och samhällskritisk sidoberättelse, och hela boken känns väldigt välskriven och genomarbetad. Jag tycker att detta hittills är Ramona Franssons klart bästa bok!

Reine Brynolfsson har läst upp de tidigare böckerna i serien om Greger Thulin och hans medarbetare vid polisen på Tjörn, och min hjärna blir helt förvirrad av att det nu är en kvinna som läser den femte delen; en kvinna med uttalad Göteborgsdialekt som är tämligen överartikulerad och oengagerad i sin uppläsning. Mot slutet vande jag mig vid uppläsaren, men jag hoppas ändå att Reine Brynolfsson kommer tillbaks inför nästa bok. Ser när boken är genomlyssnad att uppläsaren är författaren själv; jag hopas att hon fortsättningsvis ägnar sig helhjärtat åt författandet, och överlämnar läsandet åt Brynolfsson. Tydligen finns även denna bok att tillgå med Brynolfsson som uppläsare, men det missade jag tyvärr...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: