Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

I kroppen min - Resan mot livets slut och alltings början

Kategori: Biografi

Författare: Kristian Gidlund.
ISBN: 978-91-7503-245-0.

Kristian Gidlund var en rastlös själ som njöt av livet in i det sista. Han var journalisten som drömde att bli utlandsreporter och gav sig på egen hand iväg till bland annat Indien, för att hitta sig själv. Han var också trummis i det hyfsat kända bandet Sugarplum Fairy när han 27 år gammal drabbades av cancer. Han startade upp bloggen I kroppen min som ett sätt att få ur sig sina tankar och känslor, och samtidigt kommunicera med sina närmaste, men snabbt blev bloggen en av Sveriges mest lästa. Gidlunds berättelse berörde och engagerade, och plötsligt fick han det litterära genombrott han drömt om...

Den 17 september 2013 dog Kristian Gidlund, 29 år gammal, efter två års intensiv kamp mot cancern. Han är saknad av ett helt land. 

"Så föll ett långsamt regn genom trädgården.

  Och jag gick ut för att stilla en oövervinnerlig törst."

                                                   Kristian Gidlund

I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början (pocket)

Det är naket, känslosamt och oerhört starkt. Det är en bok om resan mot döden, men även en stark hyllning till livet. Jag kan rekommendera I kroppen min till alla som någon gång kommit kontakt med cancer; såväl sjuka, tillfrisknade, anhöriga och närstående samt sist men inte minst vill jag starkt rekommendera all vårdpersonal att ta del av Gidlunds personliga resa.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: