Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Hemlös

Kategori: Fantasy

Författare: Gail Carriger.
ISBN: 978 91 7355 304 9.
Serie: Alexia Tarabotti, del 3.

Alexia har fått ett litet problem på halsen, blivit utkastad från sitt lord Maccons gemensamma hem och därmed tvingats att flytta hem till sin mor och systrarna samt deras far. Alltför snart kommer det hela dock ut i skvallerpressen, varpå hon blir utkastad även därifrån; de stackars systrarnas rykte kan ju råka illa ut...
Varulvar sägs inte kunna bli fäder, och därför tar alla för givet att någon annan än lord Maccon är far till barnet Alexia väntar. De kvinnliga själlösa är ju dock oerhört ovanliga, och de brukar inte beblanda sig med de övernaturliga varelserna. Hennes beröring gör ju hennes make mänsklig, så varför skulle den inte även kunna möjliggöra en avkomma..?

Lady Maccon blir inbjuden att bo hos lord Akeldama, men när hon kommer dit är såväl han som hans drönare spårlöst borta! Vampyrerna verkar dessutom vara de enda som vet någonting om Alexias speciella lilla belägenhet, och dessa kunskaper får dem att göra precis vad som helst för att ta livet av henne...

Lady Maccon kallar sina närmaste vänner (förutom Akeldama då) till ett hemligt möte, där de gemensamt kommer fram till att hon måste lämna landet. Alexia bestämmer sig för att söka kunskap om sin belägenhet för att bevisa att hon inte varit otrogen, och vilka kan veta någonting om det omöjliga, om inte tempelriddarna?

Hemlös (inbunden)

Hemlös är den tredje delen av Gail Carrigers serie om Alexia Tarabotti och hennes parasollprotektorat, och den är minst lika rolig och lättläst som de tidigare delarna i serien. Böckerna utgör ingen större litterär utmaning, men det är inte heller det enda värdet inom läsning och litteratur. Carriger förflyttar mig till ett 1800-talets London, där varulvar, vampyrer och spöken är en naturlig del av stadsbilden, och jag vill läsa mer!



Kommentarer


Kommentera inlägget här: