Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Sonen

Kategori: Ljudbok

Författare: Jo Nesbö
ISBN:
Uppläsare: Christian Fex.

För Sonny Lofthus kom livet att förändras när han var sexton år och hans far, som var en av de bästa brottsutredarna någonsin sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonnys liv rasade samman; hans mor tog till alkoholen för att döva sina känslor och och Sonny upptäckte tidigt heroinet.

Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.


Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.
Jo Nesbø är en av världens mest lästa kriminalförfattare.
Han har sålt 25 miljoner böcker över hela världen och har toppat New York Times bästsäljarlista. Han har bland annat skrivit den internationella succéserien om Harry Hole och barnböckerna om Doktor Proktor.

Sonen är Jo Nesbøs tolfte thriller, och han förnekar sig fortfarande inte. Han är en av mina stora nutida favoriter i deckargenren!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: