Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Levande död i Dallas

Kategori: Unga vuxna

Författare: Charlaine Harris.
ISBN: 9789170017896
Uppläsare: Åsa Forsblad Morisse.
Serie: Sookie Stackhouse True blood, del 2.

Trots att Sookie Stackhouse vill leva ett stillsamt liv, så tycks det aldrig bli så. Kanske beror det på att hon kan läsa tankar, kanske på att hennes pojkvän är vampyr. I den här boken är det inte mindre än två mysterier som måste lösas. En kollega till Sookie hittas mördad och mordet verkar ha kopplingar till en hemlig och olaglig sexklubb. Dessutom måste Sookie jobba för vampyren Eric, och han lånar ut henne till sina vänner i Dallas eftersom en vampyr där har försvunnit under mystiska omständigheter.

Sookie träffar på en mängd konstiga varelser och det gäller att hålla tungan rätt i mun för att veta vem som är vän och vem som är fiende.

Vampyrer och mysterier i en härlig mix, kryddat med heta känslor. Detta är bokserien bakom den populära teveserien True Blood, där bland annat Alexander Skarsgård har fått beröm för sin insats som vampyren Eric.Jag gillade TV-serien True Blood skarpt, och jag gillar även bokserien. Den är lättlyssnad /-läst och spännande. Även om det kanske inte är några litterära mästerverk så gillar jag den värld av övernaturliga varelser mitt i vår vanliga verklighet som Charlaine Harris väver ihop!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: