Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Vindsjälar

Kategori: Deckare

are: Mons Kallentoft
ISBN: 9789175033518.

 • : 9789175033518
 • 9789175033518
Succéserien om Malin Fors fortsätter

Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.

Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet. 

Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?
Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? 

Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.


Mons Kallentoft har en helt egen och unik ton, som han utvecklar alltmer för varje bok, liksom sina karaktärer. Han har en helt egen vinkel, där en som läsare får följa flera av utredningens olika röster; såväl utredarna som mordoffret och andra nyckelpersoner får komma till tals, utan att det för den sakens skull blir rörigt eller osammanhängande; berättelsen får bara fler dimensioner! Att han dessutom väljer att belysa olika aktuella ämnen (här privatiseringen av sjukvården) gör hans böcker ännu mer intressanta!

Kommentarer

 • [Anna] säger:

  Vindsjälar läser jag just nu :)

  Svar: Ska bli spännande att höra vad du tycker! 😄
  Bokälskaren

  2014-12-30 | 21:40:24
  Bloggadress: http://bokraden.blogspot.com

Kommentera inlägget här: