Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Frid och Fröjdh

Kategori: Feel-good

Författare: Jan-Erik Ullström.
ISBN: 9789175771106.
Tonen är satt. Formen är funnen. Bygden ska hyllas. Nu gäller det bara att hitta några som kan gestalta det hela. Och vi behöver inte cykla längre bort än till Solbacken i Byatorp socken. För där bor Bröderna Frid. Födda på 40-talet och inte helt bekväma med dagens samhälle, jobbar de på i livets stilla gång. Mycket är så som det alltid varit. Men förändringens vindar går inte att stå emot hur länge som helst.

När "dä förbannade EU-helvetet" fattar ett ödesdigert beslut, tvingar det bröderna in i förändringens tidevarv. Solbackens lilla torpstuga får en hyresgäst. En som sätter hjärtan och längtan i brand. Inte bara brödernas, utan även den förhatlige kusinens. Han som är socknens präst.

Vardagsrutinerna byts plötsligt ut mot intriger, lyckorus och drömmar om odödlig kärlek. Sommaren blir till ett lustfyllt äventyr och alla dras med i dansen.

Följ med! Kliv in i en kärleksfull hyllning till landsbygden. Skratta, gråt och fröjdas i fridens namn.

Frid & Fröjdh (häftad)

Tonen i Fridh och Fröjdh är precis mitt i prick; precis lagom mycket västgötska för att det inte ska råda någon tvekan om att detta är en kärleksfull hyllning till hembygden och de generationer som gått före oss. Karaktärerna är heeeelt underbara; vem kan motstå de underbara bröderna Frid, eller drängen Bengt???


Jag har hört det viskas om att Frid och Fröjdh kanske, eventuellt, möjligen skulle kunna komma att filmatiseras, och jag tror att det vore en given succé, i nivå med Änglagård!

Jan-Erik Ullström visar med detta fantastiska lustspel att han nog behärskar varenda genre som han väljer att ge sig in och utforska. Till våren kommer hans första barnbok, och jag vågar nog lova att även den kommer att bli något alldeles extra!

Hjärtligt tack för den fina hälsningen! :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: