Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Död tills mörkret faller

Kategori: Unga vuxna

Författare: Charlaine Harris.
ISBN:
Serie: Sookie Stackhouse, del 1.
Uppläsare: Åsa Forsblad Morisse.

Sookie Stackhouse är inte som alla andra. I alla fall inte som någon annan i Bon Temps, den lilla håla i Louisiana där hon bor. Hon kan nämligen läsa tankar. En del skulle kanske tycka att det är en fantastisk gåva, men för Sookie har det mest inneburit problem. Tänk dig själv att vara i en intim situation med någon du gillar, och så kan du höra vad den personen tänker om dina fel och brister. 

Men så kliver vampyren Bill in på baren där hon jobbar. Just det ja, vampyrer lever öppet bland människorna och anses ofarliga eftersom de istället för människoblod livnär sig på ett syntetiskt blod. Och med Bill förändras allt. Det är underbart tyst i Sookies huvud när hon är med honom. 

En dag mördas en av Sookies kollegor, och allas blickar vänds mot Bill. Allt var ju lugnt innan han dök upp, och han är ju trots allt vampyr. Detta är första delen i den bokserien som ligger till grund för den fantastiska TV-serien True Blood. Det märks redan i första boken att TV-serien inte följt böckerna särskilt strikt, så det ska bli spännande att se vad som händer här!

Vampyrer och mysterier i en härlig mix, kryddat med heta känslor.

Åsa Forsblad Morrise är en fantastiskt bra uppläsare, och hennes röst och stil passar perfekt till serien! 👌😊📚

Kommentarer


Kommentera inlägget här: