Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Tisdagarna med Morrie

Kategori: Dokumentärt

Författare: Mitch Albom.
ISBN: 91-7643-666-7.

När Mitch Album gick på college hade han en professor som gjorde ett ovanligt starkt intryck, och på examensdagen lovar han att fortsätta hålla kontakten med Morrie, som professorn hette. Trots detta dröjer det 20 år innan han hör av sig till sin gamla professor och vän igen, och det först efter att han på TV fått se en intervju med denne, en intervju där han får veta att Morrie har drabbats av ALS, en progressiv neurologisk sjukdom som steg för steg sakta förlamar kroppen.

Trots att det gått så många år så välkomnar Morrie honom som en gammal god vän, och de börjar träffas regelbundet igen; varje tisdag besöker Mitch Morrie i hans hem; "de är ju tisdagsmänniskor", även under collegetiden träffades de av olika anledningar alltid på tisdagar, och det finns ju ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept.

På vägen mot döden har Morrie kommit att se livet tydligare, och delar med sig av sin livsvisdom till sin gamle student och vän. De ser det som sin sista gemensamma kurs, och examinationen mynnade ut i denna fantastiska lilla bok!

Tisdagarna med Morrie (pocket)

Tisdagarna med Morrie är en underbar liten bok, i samma anda som Den sista föreläsningen. De bygger båda på temat "livsvisdom som blir tydlig när döden närmar sig, och presenterar inte precis några nyheter eller överraskningar, men vi är många som behöver leva vårt liv lite innerligare, och böcker som denna kan givetvis ge oss en tankeställare!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: