Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Rosengädda nästa!

Kategori: Feel-good

Författare: Emma Hamberg.
ISBN: 978-91-87319-28-0.

Bror är en 13-årig pojke som helst klär sig i gammaldags kostymer (givetvis ska de vara äkta vintage, och gärna franska) och lyssnar på fransk musik. Hans föräldrar bråkar mycket, och Bror är övertygad om att det beror på att de har en så underlig son; vad skulle det annars vara? Han smider en plan, som går ut på att föräldrarna själva får åka till Stanford medan Bror själv åker på (ett påhittat) seglarläger för att bli mer "normal" och träffa normala kompisar i hans egen ålder.

Tessan är 29 år gammal och bor kvar i det lilla samhälle där hon växte upp, bara några hus bort från föräldrahemmet. Hon lever tillsammans med samma kille hon träffade som tonåring och som redan då enbart var en chans att flytta hemifrån utan alltför mycket besvär. Tessan arbetar på den lokala korvkiosken men drömmer om att bli kock på riktigt. Hon känner att hennes liv liksom har fastnat i samma hjulspår och bli nästan galen vid tanken på att fortsätta i samma spår resten av livet.

Av en slump hamnar både Bror och Tessan hos Jane, som har en egen liten oas mitt i Stockholm, där hon tar emot vilsekomna djur såväl som människor och tar hand om dem så länge som behövs, innan hon åter släpper dem fria. Det visar sig dock att även den avslappnade och frigjorda Jane har sina spöken i garderoben, och när hon får beskedet att hennes mamma dött så får hon tillsammans med Bror och Tessan modet att åter bege sig till sin barndomsby; Rosengädda.

Rosengädda nästa! (pocket)

Jag fick Rosengädda nästa! genom den den pocketcirkel jag är med i på Facebook, och jag gillade den skarpt; det är en riktig feelgood-roman, med en samling sköna figurer som livet har lämnat en aning vingklippta, men med en inre styrka och egen charm som visar att det mesta är möjligt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: