Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Liv i överflöd

Kategori: Deckare

Författare: Kristina Appelqvist.
ISBN: 978-91-86969-50-0.
Serie
: Lundgren & Alexandersson, del 3.

Doktoranderna på vårdinstitutionen vid Västgöta universitet i Skövde har omsorgsfullt planerat möhippan för en av sina kollegor, men när de kommer till kvällens höjdpunkt tar kvällen en ända med förskräckelse; en högt uppsatt och mycket omtyckt forskare (som dessutom är tvillingbror till vårdinstitutionens prefekt) hittas mördad, iklädd prefektens tröja!

Universitetets rektor, Emma Lundgren, är numera gift med "sin" kriminalkommissarie, Filip Alexandersson, och de lever tillsammans med Filips dotter Lina ett härligt familjeliv i Bergs prästgård. Med tanke på Emmas koppling till universitetet, och därmed även till de inblandade i mordet, bestämmer sig Filip för att lämna ifrån sig fallet till kollegorna, och själv får han ett så kallat "Cold case" att fördjupa sig i; nya uppgifter har framkommit kring ett gammalt försvinnande.

Liv i överflöd (pocket)

Kristina Appelqvist utvecklas som författare tillsammans med rollfigurerna i hennes bokserie, och Liv i överflöd är i mina ögon hennes hittills absolut bästa bok, och den enda min kära mor (som även hon är en stor deckarfantast) har tagit sig igenom, med stort nöje. Det är med glädje jag tar med de två första böckerna i serien till henne ikväll, så att hon får lära känna de trevliga figurerna bättre! Själv går jag glatt vidare med De blå damerna, som är den fjärde och kanske den sista i serien om Västgöra universitet...



Boken inköptes och signerades i samband med vår händelserika bokcirkelträff i förra veckan.

Kommentarer

  • Maria säger:

    Jag tycker också att "liv i överflöd" är Appelqvist bästa bok! Jag blev helt fast i den o kunde inte sluta läsa var jätte spännande. Var tvungen att veta vad som skulle hända. Tycker den här var ännu mera lättläst än hennes tidigare två böcker. Här flöt språket o handlingen på mycket bra! Jag ser fram emot hennes fjärde bok med, blir ett senare projekt för min del. Kul att Appelqvist signera ditt exemplar av "liv i överflöd"! Skoj träffa författare ibland.

    Svar: Ja, ett författarbesök då och då livar upp läsningen lite extra :)Hittills måste jag nog säga att De blå damerna är ännu steget bättre än Liv i överflöd, så jag rekommenderar dig att läsa den snart! :)
    Bokälskaren

    2013-06-11 | 13:51:09
  • Imre Szecsödy säger:

    Bästa Kristina Appelqvist
    Har läst 4 böcker som Du har skrivit och tyckte mycket om dem - Ni skriver så engagerande och ger en så mångdimensionell upplevsle. Hoppas att flera böcker skall följa. Med djup tacksamhet fr¨ån docent Imre Szecsödy

    Svar: Åh, vad roligt att höra! 😊
    Bokälskaren

    2015-10-14 | 17:30:04

Kommentera inlägget här: