Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Väktarnas dotter

Kategori: Fantasy

Författare: Emma Lundqvist.
ISBN: 9789187015281.

Karima eldväktare och Nilor luftväktare har slagit sig ner, fått dottern Shanna, och lever ett alldeles vanligt liv i harmoni med naturen samt med släkt och grannar.

Shannas bästa vänner är kusinerna Temrik och Rosella, men en dag inträffar någonting som förändrar symmetrin dem emellan; Rosanna åker iväg till ett hälsohem och när Shanna bestämmer sig för att ge sig iväg för att möta oraklet vid Sakara bestämmer sig Temrik för att följa med henne.

På vägen till Sakara råkar Shanna och Temrik ut för en massa äventyr av alla de slag; både positiva och mer skräckfyllda upplevelser väntar dem, och Shanna märker tydligt att elementarandarna fortfarande i högsta grad är vid liv; det är ingen saga som dog ut med hennes föräldrar! Shanna visar sig själv ha speciella förmågor, som hon lär känna och utvecklar alltmer under resans gång.

Väktarnas dotter (e-bok)

Jag gillar Elementens väktare; den är spännande, rolig och välskriven. Jag kan dock bli en aning irriterad på Shanna, som jag tycker är väldigt omogen och ansvarslös för att vara över 20 år; emellanåt beter hon sig som en 13-åring! Då är det tur att hon har tålmodiga och godhjärtade människor runt omkring sig.

Hjärtligt tack till Mörkersdottir förlag för den fina presenten!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: