Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

I farans riktning

Kategori: Deckare

Författare: Viveca Sten
ISBN: 9789173486927
Serie: Sandhamnsdeckare del 6
Uppläsare: Katarina Ewerlöf

På julafton hittas en kvinna död utanför seglarhotellet på Sandhamn, och kriminalinspektör Thomas Andreasson och hans kollegor tvingas abrupt att avsluta sina julfiranden för att istället ge sig ut i kylan. Vad hade fått den döda att hastigt och oplanerat ge sig ut till Sandhamn på själva julafton?

Den döda visar sig vara en tuff journalist, som aldrig dragit sig för att bege sig till de farligaste platser, exempelvis för att dokumentera kvinnornas situation i krigets Bagdad. Hon var ständigt på resande fot, ständigt ute efter nya livsöden att skildra i artiklar och böcker. På grund av sin speciella yrkessituation sprack äktenskapet med den före detta maken Mikael, som fått ensam vårdnad om den gemensamma dottern.

Då Thomas och hans kollegor finner ett stort material om den nationalistiska organisationen Nya Sverige börjar de fundera över om det var där lösningen på mordet fanns att finna, samtidigt som statistiken tydligt säger att det för det allra mesta är en närstående som ligger bakom mord på kvinnor, och här finns ju en mycket bitter och arg exmake att hålla ett öga på...

Poliskollegorna gräver sig allt djupare in i den dödas liv och yrkesverksamhet, så nära att en av dem misshandlas svårt när han är ute på ett eget litet spaningsuppdrag.

I farans riktning (ljudbok)

Jag gillar Viveca Stens böcker, och jag gillar hennes huvudpersoner. Denna gång får vi lära känna några fler av Thomas kollegor, och jag gillar även dem skarpt! Boken är lättläst och handlingen flyter snabbt på, men någonstans saknas det riktiga djupet, men å andra sidan behövs det ju inte alltid; detta är en perfekt sommarläsning! Dessutom gillar jag den oväntade upplösningen på boken också; didn't see that coming!

Ärligt talat så förstår jag dock inte riktigt vad Noras lilla problem har med någonting att göra; styckena om henne känns en aning malplacé, och mest irriterande, men det får vi nog se i nästa bok....

Kommentarer


Kommentera inlägget här: