Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Fågelbovägen 32

Kategori: Pocketcirkeln

Författare: Sara Kadefors.
ISBN: 978-91-85625-19-2.

Karin ser sig själv som en duktig och god människa. Hon arbetar som gynekolog, och dessutom är hon volontär på en klinik för papperslösa flyktingar. Hon brinner för att hjälpa andra människor, och har innerst inne dåligt samvete över att hon själv har det så bra.

En dag på kliniken för papperslösa träffar hon Katerina, som kommer från Moldavien och är i Sverige för att arbeta, så att hennes familj ska få mat på bordet. Även i Sverige lever Katerina under omänskliga förhållanden; hon slavar 13h om dagen men får bara betalt för 8h, och bor i en källare där värmen är avstängd, och där frun i huset låser in henne på nätterna, så att hon inte ska komma upp i huset och värma sig. På grund av detta har Katerina nu fått lunginflammation, och Karin bestämmer sig för att hjälpa henne.

Fågelbovägen 32 (pocket)

Fågelbovägen 32 handlar om vad som driver oss människor, och hur vi ser på oss själva, samt vilka spratt vår hjärna kan spela oss när vi inte har alla pusselbitar.
Är det sämre att hjälpa någon om vi själva också mår bra av det, än om det är en alltigenom altruistisk handling?

Detta är ingen lättsmält feel-goodbok, det är en obekväm bok, som skapar en klump i magen, och som inte vill lämna mig ifred efter att den är utläst. Fågelbovägen 32 är en briljant skriven bok, som en inte lägger ifrån sig oberörd.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: