Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

De andra sagornas bok

Kategori: Fantasy

Författare: Emma Lundqvist.

De flesta av oss känner till de flesta av de gamla klassiska sagorna, men hur många har reflekterat över att det ju bara är en synvinkel som skildras? Här får vi höra hur sagorna hade kunnat låta om någon annan fått komma till tals och berätta sin uppfattning det hela... - Och här finns det inga lyckliga slut!

"Det finns de som aldrig fick sin saga berättad. I år efter år har dessa sagornas bifigurer bidat sin tid i böckernas marginaler, otåligt väntande. Ytterligare andra har stillatigande tvingats bevittna hur deras saga förvanskats till oigenkännlighet. Förgäves har de väntat på upprättelse. Väntat på att de nedpräntade bokstäverna ska bilda de ord som gått förlorade. Att den historia som berättas ska vara sann."

De andra sagornas bok (storpocket)

Emma Lundqvist har kommit på en oerhört spännande idé, som dessutom ligger helt rätt i tiden; sällan har vi varit så intresserade av sagor som nu (Once upon a time, Grimm osv...)!

Till en början tycker jag att det haltar lite, och sagorna faller platt, men framemot mitten av boken märks det att Lundqvist fått upp ångan, och slutet är riktigt briljant! Jag ser fram emot att läsa mer av Lundqvist!

Köp den till exempel här.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: