Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Jonas Gardell - Drottning på Gaygalan!

Kategori: Aktuellt

I måndags var det dags för den årliga Gaygalan, där Kronprinsessan Victoria, som delade ut priset som Årets HBT-person. Detta var första gången som en representant för kungahuset offentligt syns i hbt-sammanhang, vilket ju måste ses som ett stort steg framåt (och verkligen på tiden)!
"Det är en sann glädje för mig att vara här och känna er glädje och kraft. Och det är en sann glädje att alldeles strax överlämna priset Årets Hbt", sade kronprisessan Victoria, märkbart berörd av publikens starka reaktion.

 Gissa vem som vann?? - Japp, underbara Jonas Gardell! Värdigare vinnare hade ingen kunnat hitta i år, efter den enorma insats han gjort för alla homosexuella och andra AIDS-sjuka, genom sin underbara boktrilogi och TV-serie Torka aldrig tårar utan handskar, vilken även fick priser för Årets bok, Årets tv-program, Årets tv-stjärna (Simon J Berger), Årets Duo (Adam Pålsson och Adam Lundgren), och författaren själv utsågs alltså som grand final till Årets Homo/bi/trans.


"Victoria, du är vår kronprissessa, men jag tror att ikväll är jag vår lilla drottning", sade Gardell när han tog emot priset ur kronprinsessans hand.

Kommentarer

  • Malin säger:

    Jag såg första delen av serien och tyckte den var grymt bra. Skulle så gärna vilja läsa hela bokserien men har inte kommit så långt. Priset gick definitivt till rätt person tycker jag! //Malin

    Svar: Böckerna är ännu bättre; man får mer bakgrundsinformation och mer fördjupning, så jag rekommenderar dem definitivt!
    Bokälskaren

    2013-02-08 | 11:56:05
    Bloggadress: http://malinb67.blogpsot.com

Kommentera inlägget här: