Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Torka aldrig tårar utan handskar, del 3 - döden

Kategori: Biografi

Författare: Jonas Gardell.
ISBN: 9789113047102.
Serie: Torka aldrig tårar utan handskar.
Uppläsare: Jonas Gardell.

Den tredje och avslutande delen av Jonas Gardells triologi Torka aldrig tårar utan handskar handlar, som titeln säger, om döden; om hur vännerna en efter en tynar bort och dör i AIDS med sina följdsjukdomar.

Bengt. Lars-Åke. Rasmus. Pål. Alla drabbas de, en efter en, av det oundvikliga, och deras vänner får gå på fler begravningar på bara ett par år än antalet bröllop deras föräldrar varit på under hela sin livstid. Återkommande på varje begravning är de generösa gåvorna till Cancerfonden. Inte för att det är något fel på Cancerfonden, men varför skänka pengar till Cancerfonden när den döde gått bort i AIDS, och under hela sitt liv varit aktiv i kampen mot denna sjukdom? Det stora undantaget blir (så klart) Påls begravning; han har sett varje begravning han varit på som övning inför sin egen, och därefter regisserat varje punkt. Det blir en jublande och färgsprakande hyllning till livet!

Torka aldrig tårar utan handskar. 3, Döden (ljudbok)

Torka aldrig tårar utan handskar är ett unikt dokument över en tidsperiod och över en sjukdom som, direkt eller indirekt har präglat hela vårt samhälle och vårt sätt att se på sexualiteten. Tack Jonas Gardell, för att du tog på dig uppgiften att teckna ner Er (och vårt samhälles) historia; ingen annan hade kunnat göra det på samma sätt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: