Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Och så levde de lyckliga

Kategori: Feel-good

Författare: Lucy Dillon.
ISBN: 978-91-7429-349-4.

Michelle lämnar sin make Harvey, och lägger för säkerhets skull 22 mil mellan dem när hon flyttar till Longhampton för att starta sin heminredningsbutik och sitt nya liv. Utan att känna någon på orten, och med en självkänsla som Harvey beslutsamt brutit ner under de år de spenderat tillsammans är det en aning vingklippt Michelle som landar i den gamla fiskaffären i Longhampton, men redan första dagen i staden träffar hon av en slump Anna, som kommer att bli hennes allra bästa väninna, och sakta men säkert bygger Michelle upp både sin självkänsla och sin affärsrörelse.

När stadens bokhandel läggs ner och butikslokalen intill blir ledig bestämmer sig Michelle för att utöka sin verksamhet. Det visar sig dock att lokalen endast hyrs ut mot villkoret att den drivs som bokhandel under minst ett år framöver, något som inte alls ingick i Michelles planer.

Anna är arbetslös bibliotekarie, men har fullt upp med att koordinera sin bonusfamilj bestående av maken Phil och hans tre döttrar samt deras ouppfostrade dalmatiner Pongo. Vem är bättre lämpad än bokälskaren Anna att driva Michelles bokhandel? Michelles känsla för heminredning och att göra ett rum inbjudande kombinerat med Annas kärlek till böckerna och vilja att skapa en inbjudande och levande bokhandel är ett vinnande koncept; bokhandeln blir snart Longhamptons träffpunkt, där människor i alla åldrar älskar att träffas och umgås.

Allt eftersom tiden går börjar Michelle att smida alltmer ingående planer på att göra om bokhandeln till en sovrumsbutik, och smyger successivt in allt fler plädar och piffiga kuddar i bokhandeln, något som inte alls uppskattas vare sig av Anna eller hennes stamkunder.

Hur kommer det sig att Michelle är så besatt av heminredning, och varför är hon så rädd att släppa någon riktigt inpå livet?

Och så levde de lyckliga (pocket)

Och så levde de lyckliga präglas av Lucy Dillons omisskännliga berättarteknik och ton, men förutom hundar, vänskap, kärlek och familjerelationer så har hon denna gång även lagt in kärleken till böckerna och berättandet, och hon gör det på samma självklara och mysiga sätt som hon gör allt annat.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: