Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Förr eller senare exploderar jag

Kategori: Humor

Författare: John Green
ISBN: 9789163873669
Uppläsare:

Hazel Grace (eller bara Hazel, som hon också brukar kallas) är 16 år gammal och lider av högdifferentierad sköldkörtelcancer med metastaser i lungorna. Hon tillbringar helst sina dagar hemma och ser Americas next top model på TV, eller läser sin absoluta favoritbok (Det stora lidandet) om och om igen.

Hazels mamma tycker att hon verkar deprimerad, och tvingar iväg henne till en stödgrupp för cancersjuka ungdomar. Stödgruppen träffas i källaren under en kyrka (i Jesus "bokstavliga hjärta", som deras ledare brukar säga), och är precis så töntig och trist som Hazel hade trott - tills den dagen Augustus Waters dyker upp på ett möte...
Augustus är 17 år gammal, och har varit cancerfri i 16 månader efter att ha haft osteosarcom och tvingats amputera sitt ben, och han väder upp och ner på Hazels hela liv! 

Förr eller senare exploderar jag (häftad)
 
Förr eller senare exploderar jag är en bok om ungdomar med cancer, som så innerligt gärna vill vara så normala som möjligt, så länge som möjligt. Det är också en bok om kärlek, såväl till en särskild person som till livet och litteraturen. Boken är sorglig, självklart, det är ju en bok om ungdomar med cancer, men den är även rolig och dråplig bok om några oerhört pretentiösa ungdomar som älskar litteratur och kultur, och skulle göra vad som helst för att få träffa sin favoritförfattare. Livet är en ständig resa mot döden, och på denna resa blir den stora kärleken än mer himlastormande!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: