Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Bittrare än döden

Kategori: Deckare

Författare: Åsa Träff & Camilla Grebe
ISBN: 9789186223649
Uppläsare: Katharina Everlöf

Siri Bergman och hennes kollega Aina blir tillfrågade om att starta upp en självhjälpsgrupp för våldsutsatta kvinnor, som en del i ett projekt Siris gode vän Vijay håller i. De tycker att det låter intressant och utvecklande, och dessutom behöver kliniken de extra pengar som projektet tillför.



Träff & Grebe har i Bittrare än döden förfinat och utvecklat det som tilltalade mig i debuten (Någon sorts frid), och slipat bort det mesta av det som skavde; Siri och hennes kollegor är inte längre lika stora parodier på sig själva, och emellanåt dyker det till och med upp ett litet skämt om hur dysfunktionella de är.
Siri är inte lika korkad som i föregående bok, även om hon fortfarande emellanåt är lite väl naiv.

Sammanfattningsvis tycker jag att Bittrare än döden är bra; Träff & Grebe har en annorlunda och intressant vinkling på sina berättelser, men jag tycker fortfarande att själva deckargåtan känns lite överflödig...
 
Efter att ha lyssnat på Kerstin Anderssons mjuka och behagliga stämma så känns Katarina Everlöfs röst hård och släpig; det tar ett bra tag innan jag vänjer mig vid det, och jag tycker inte att den passar helt till denna typ av bok.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: