Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Styckerskan från lilla Burma

Kategori: Deckare

Författare: Håkan Nesser.
ISBN: 9789100127848.

Plötsligt en morgon händer det; när Gunnar Barbarotti vaknar på morgonen ligger hans älskade hustru Marianne död bredvid honom. De har blivit förvarnade; för drygt ett år sedan brast ett första litet aneurysm i Mariannes hjärna, och efter det har det varit som att döden lurat någonstans i bakgrunden. De har hunnit prata igenom det mesta, och tagit vara på varje dag, men ändå är det som om hela världen kantrar när dagen väl kommer, och ytterligare aneurysm brister...

Efter en månad i dvala återvänder Barbarotti, och som första arbetsuppgift blir han ålagd att titta närmare på ett gammalt, så kallat cold case, som är så populära i TV-deckarna nu för tiden. Det känns mest som en sorts arbetsterapi, ett test innan chefen vågar låta honom arbeta med något riktigt igen, men Barbarotti knegar på, och lyckas till slut hitta lösningen på inte bara det ena utan båda fallen där den så kallade Styckerskan från lilla Burma var inblandad! Under tiden hinner han dessutom ta upp sin gamla ringrostiga kontakt med Gud och få ett brev från sin döda hustru!

Styckerskan från Lilla Burma (inbunden)

Håkan Nesser har alltid varit en av mina stora favoritförfattare, och jag måste erkänna att jag är en aning avundsjuk på de som haft den stora turen att få ha honom som svenskalärare, innan han satsade på skrivandet på heltid! Med Styckerskan från lilla Burma befäster han sin position som en av Sveriges stora deckarkungar (möjligen med konkurrens av Henning Mankell); det är tystlåtet, eftertänksamt och alldeles... alldeles underbart!

Kommentarer

 • sladdertackan säger:

  Han är alldeles fantastisk och en av mina favoriter när det gäller deckare.

  Svar: Samma här, man lever sig evrkligen in i hans berättelser!
  Bokälskaren

  2012-11-10 | 16:23:02
  Bloggadress: http://sladdertackan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här: