Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Skamfläck

Kategori: Dokumentärt

Författare: Caroline Engvall.
ISBN: 9789186675738

I Skamfläck får vi följa Sandra, Nadja och Jocke; tre till synes helt olika tonåringar. Det enda de har gemensamt är att de säljer sex till äldre män. Sandra och Nadja främst för att döva sin ångest, Jocke för att försörja sig och sin pappa. Alla har de det gemensamt att vuxna i deras närhet inte frågar efter vart de tar vägen på kvällarna, eller vad de gör vid datorerna hela nätterna.

Skamfläck (pocket)

Skamfläck behandlar ett ämne som vi alla helst vill blunda för, men som ökar alltmer i vårt samhälle. Problemet finns utbrett över hela landet, och är inte isolerat till storstäderna. Det är viktigt att vi alla en gång för alla slutar blunda, och istället öppnar ögonen för att allt fler ungdomar mår allt sämre i Sverige idag. Somliga dövar sin ångest genom att svälta eller skära sig, och andra säljer sex.

Ett annat problem är att sex bland ungdomar är så avdramatiserat idag; det är inget stort problem att ha sex för att ha råd att köpa den där snygga väskan eller de nya skorna, och det är också något som jag tycker måste uppmärksammas mer!

Kommentarer

  • Malka säger:

    Hej! Måste fråga: har du en läsplatta och i så fall, är den bra/smidig?

    Svar: Jag har en läsplatta, men måste erkänna att jag inte använder den så mycket som jag borde. Framför allt är den smidig när man reser, men jag saknar känslan av en "riktig" bok.
    Bokälskaren

    2012-11-13 | 20:18:52
    Bloggadress: http://yogasmurfen.blogspot.com

Kommentera inlägget här: