Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Kommer snart: Män utan nåd

Kategori: Biografi

Utgivning: April 2012
Författare: Ricard A R Nilsson och Pierre D Larancuent

Män utan nåd
är en kriminalroman skriven av två unga killar, medan de själva avtjänade sina fängelsestraff på en högsäkerhetsanstalt. De blev så gripna av en medfånges historia att de beslutade sig för att skriva en bok om det- Men eftersom det delvis är en roman så har de givetvis gett sin berättelse en extra twist..:)



Så här skriver författarna, Pierre Larancuant och Ricard Nilsson själva om boken:
"Män utan nåd" är inte som andra böcker och det som framförallt skiljer den från mängden är att vi skrev den medan vi själva avtjänade var sitt fängelsestraff. Detta är alltså första gången som en kriminalroman publiceras av författare som sitter på en högsäkerhetsanstalt. Allt ifrån första utkastet till det sista finliret har skrivits i våra celler på anstalten Tidaholm. Våra egna erfarenheter silas genom romanen och färgar såväl berättelsen som språket. Vår idé var att låta boken utgå från ett verkligt fall. "Män utan nåd" är därför baserad på de händelser som drabbade en av våra medfångar och vi gör hänvisningar till en rad offentliga dokument med korrekt angivna diarienummer. Trots att vår thriller är delvis fiktiv, så kommer vi alltså att avslöja illgärningar som har begåtts av maktens män. Och den som väljer att läsa boken kommer att få en helt ny bild av det svenska samhället och rättssystemet.

Vi är ute i ett angeläget ärende, tar sats i verkligheten och väver kring detta flera spännande historier. Läsaren lotsas in bakom kulisserna i den kriminella världen på ett sätt som ingen annan svensk författare tidigare har lyckats med. Utifrån 35 års sammanlagd erfarenheter av rättssystemet, kriminalitet och livet i fängelse vet vi hur samhällets skuggsida ser ut och vilka regler som gäller i den undre världen. Denna kunskap väljer vi nu att dela med oss av till våra läsare."