Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Nostradamus försvunna profetior

Kategori: Spänningsroman

Författare: Mario Reading.
ISBN: 978-91-86369-93-4.

Nostradamus skrev 1000 profetior, som i efterhand har visat sig skrämmande exakta. Det är dock bara 942 av profetiorna som har återfunnits. Vad har hänt med de övriga, och vilken framtid förutsäger de?

Författaren Adam Sabir är extra intresserad av Nostradamus och dennes profetior, och när han i en dagstidning ser en annons om att någon skulle veta var de okända profetiorna finns någonstans och vara villig att sälja dem till ett bra pris så kan Sabir inte låta bli att ta kontakt med annonsören. Denne visar sig dock vara en heroinberoende zigenare vid namn Samana, som spelar dubbelspel och har en köpare till på kroken. Detta dubbelspel visar sig vara förödande för Samana, då den andre intressenten visar sig vara en mycket hårdnackad typ, hörande till ett hemligt sällskap.

Innan sin död hinner Samana dock ge Sabir en ledtråd till Nostradamus profetior, och det blir inledningen på en "skattjakt" som sträcker över landsgränser, med livet som insats...

Nostradamus försvunna profetior (pocket)

Nostradamus försvunna profetior är en helt OK spänningsroman, men inte mer än så. Den bär tydliga influenser från Dan Browns författarskap, men där Brown skapar briljanta intriger och pussel så skrapar Mario Reading bara på ytan, och gör det alldeles för lätt för sig. Greppet med zigenarna är i och för sig lite annorlunda, men inte tillräckligt annorlunda för att kompensera för en halvtrist berättelse.