Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Harry Potter och hemligheternas kammare

Kategori: Fantasy

Författare: J.K Rowling.
ISBN: 91-88877-21-3.
 
Sommarlovet närmar sig sitt slut, och Harry är så trött på familjen Dursley att han håller på att gå upp i limningen. Eftersom de inte vill låtsas om den magiska delen av familjen så har de låst in Harrys koffert med skolsaker i skrubben under trappan. På nätterna har dock Harry smugit ner och hämtat sina böcker, så att han har kunnat göra sina sommaruppgifter; det är dessa som har hållit honom uppe över sommaren.
 
En kväll får Harry underligt besök; en kuvad husalf som varnar honom från att återvända till skolan! Sedan får familjen Dursley veta att minderåriga trollkarlar (Harry inkluderad) är förbjudna att utöva magi utanför skolan, och där försvinner hans hållhake på dem (sedan de fick veta att Harry är trollkarl har de varit livrädda att han ska utöva någon hemsk magi på dem)..:(
 
En natt väcks Harry av att något slår på hans fönster (som numera har galler för); det är Ron och hans bröder Charlie och George Weasly! De har listat ut att det inte står rätt till hemma hos familjen Dursley, och har kommit för att hämta Harry, och låta honom komma och bo hos dem resten av sommarlovet.
 
Resten av sommarlovet försvinner i ett huj, och innan de vet ordet av är det dags att åka tillbaks till skolan igen. När Harry och Ron ska igenom den hemliga portalen till perrong nio och tre kvart öppnar den sig inte, med följd att de båda missar tåget som ska ta dem till Hogwarts! Det är dock två påhittiga killar vi har att göra med, och de kommer på en lösning...
 
Väl tillbaks på skolan träffar de på sin nya lärare, och som vanligt inträffar mycket mystiska saker vid Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.
 
Harry Potter och hemligheternas kammare (kartonnage)
 
Harry Potter och hemligheternas kammare fortsätter i samma tempo och ton som sattes i Harry Potter och de vises sten; den är lättläst och spännande, och tilltalar barn i alla åldrar!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: