Bokälskaren

Du ser mig oftast djupt försjunken i en bok...

Drömmen förde dig vilse

Kategori: Deckare

Författare: Anna Jansson

Den gamla Gotlandsmyten om havsfrun berättar om en ung kvinna som drunknade på sin egen bröllopsnatt. Sedan dess försöker hon i sin osalighet locka med sig män ned i djupet. Myten väcks till liv en tidig försommarmorgon när en sjuksköterska hittas mördad i Botaniska trädgården i Visby. Hon är klädd till brud.

Kriminalinspektör Maria Wern får i uppdrag att utreda fallet. Det blir en ojämn kamp där mördaren kan observera varje steg polisen tar. Med en intelligens och ett tekniskt kunnande som överträffar allt de trodde var möjligt planläggs en djävulsk strategi. Odnskan finns närmare än de tror.

"De som redan tidigare gillar böckerna om Maria Wern kommer att betygsätta 'Drömmen förde dej vilse' som den bästa hittills och den har klar potential att locka nya läsare till skaran av Anna Jansson-fans."
-Gotlands Tidningar

Anna Jansson skriver på ett sätt som tilltalar mig; jag gillar hennes natur- och personbeskrivningar och hur man successivt förstår händelseförloppet allt eftersom man läser mer och mer. Faktum är att det är mycket möjligt att "Drömmen förde dig vilse" faktiskt är Anna Janssons bästa bok hittills; det bådar gott inför framtiden!

Drömmen förde dej vilse (pocket)